Преди по-малко от час беше даден старта на XI-ия турнир

...
Преди по-малко от час беше даден старта на XI-ия турнир
Коментари Харесай

Откриха XI-ия турнир по вдигане не тежести – Купа „Русе“

Преди по-малко от час беше даден старта на XI-ия шампионат по повдигане не тежести – Купа „ Русе “. В него присъединяване ще вземат към 70 младежи от 10 клуба в девет български града. Сред формалните лица на събитието бяха регионалният шеф Анатоли Станев, заместник-кметът на Община Русе по филантропични действия Енчо Енчев, както и началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева.

Областният шеф Анатоли Станев поздрави участниците, като им пожела здравето и шансът да са постоянно с тях. „ Благодаря на доцент Панайотов за това, което прави за развиването на спорта в района и в народен аспект “, сподели Станев. Той изрази убеденост, че родните спортисти по повдигане на тежести ще завоюват от ден на ден национални и международни медали. „ Вярвам, че слушаме все по-често ще слушаме българския химн от стълбичката на спечелилите “, добави още Станев. Той отличи с грамота за повсеместен принос към развиването на спорта ръководителя на тежкоатлетическия клуб в Русе доцент Кирил Панайотов.

От своя страна заместник-кметът Енчев съобщи, че спортистите в залата са образец за подражателство и ентусиазъм. „ Нашите първенци се усилват и имам вяра, че те ще надскочат резултатите до този миг “, показа още заместник-кметът. Той връчи и приветствен адрес от името на кмет Пенчо Милков, в който се споделя: „ Искам на първо място да изразя удовлетворението си от обстоятелството, че градът ни е хазаин на спортно събитие от такава големина. Вашият принос към развиването на спорта в града ни е безспорен, а с изявите на Вашите спортисти, постигнатите резултати, организацията и изискванията, които създавате, потвърждавате за следващ път професионализма си и отдадеността си към този атрактивен спорт “, се споделя в написаното от кмета Милков. Той пожела на участниците здраве, да бъдат енергични и стимулирани. „ Нека достиженията и оценките се множат през годините и радват многочислените последователи на тежката атлетика “, добавя още кметът.

Според тазгодишният правилник на „ Купа Русе “ състезателите ще вземат участие в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. Към тях ще се причислят и млади тежкоатлети, включени в разширения състав на националния тим по повдигане на тежести, които се приготвят за няколко интернационалните надпревари напролет и лятото. Индивидуалното класиране на състезателите ще се организира по системата Синклер, а отборното класиране – от сбора точки на самостоятелните състезатели в съответните тимове.

Награждаването на спечелилите се чака да бъде в ранния следобяд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР