Преди пет години тогавашният директор на Intel напусна компания две

...
Преди пет години тогавашният директор на Intel напусна компания две
Коментари Харесай

Директорът на Intel изненадващо подаде оставка



Преди пет години тогавашният шеф на Intel напусна компания две години преди публично предстоящото си пенсиониране. Постът му бе ангажиран от Браян Крзанич, който тогава бе действен шеф. Сега обаче обаче самият Крзанич би трябвало да напусне компанията поради нарушено предписание за близки връзки със чиновник.

Повечето основни изпълнителни шефове подават оставки поради аргументи свързани с бизнеса на организациите, които ръководят. Крзанич обаче е имал близки взаимоотношения със чиновник, които не са разрешени в Intel, както и в доста други компании. Не се прецизира какви са взаимоотношенията, нито какъв е полът на въпросния чиновник. Според Wikipedia Крзанич е женен.

Прочетете още: Intel има намерение да пусне свои видеокарти през 2020 година

Главният финансов шеф Боб Суaн ще поеме краткотрайно ръководството на компанията. Той обаче е прясно попълнение в екипа на Intel – постъпва в нея през 2016 година, като преди този момент девет години е заемал същия пост е eBay. На базата на това е съвсем несъмнено, че той няма да е на чело на компанията за непрекъснато.

Браян Крзанич ръководи в комплициран интервал, белязан от спадащи продажби в региона на персоналните компютри и неуспеха на Intel да пробие в мобилната сфера. Въпреки това обаче оборотът на компанията върви нагоре. Когато той пое юздите приходите ѝ за второто тримесечие на 2013 година бяха 12,8 милиарда $. За аналогичния интервал на 2018-та се чака те да доближат 16,9 милиарда За същия интервал цената на акциите на Intel съвсем се удвои.

Производителят на микроелектроника среща проблеми и в други области. Производствените му технологии разчитат на 14 нм към този момент няколко години, а прекосяването към 10 нм закъснява. Въпреки че от компанията доста приказват за вградената електроника, датчиците и изуствения ителект, съответните поделения, Internet of Things Group и Programmable Solutions Group, към момента генерират доходи от по към 1 милиарда $ на тримесечие.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР