Преди около седмица във връзка с наводненията по южното българско

...
Преди около седмица във връзка с наводненията по южното българско
Коментари Харесай

Калин Вельов: Екипът на всеки кмет да предупреждава населението за наближаващо бедствие

Преди към седмица по отношение на наводненията по южното българско Черноморие известният музикант Калин Вельов, който е и разпален сърфист, показа на Facebook страницата си следното:

„ Още предишния Петък се видя, че Вторник ще е смут по морето… Прогнозата и в естествените, и в сърф уеб страниците беше с доста мощен и нескончаем дъжд и вятър… Така че, макар спортния адреналин (който постоянно дебне в мен) не рискувах, а с примирие и почит редуцирах ваканцията и прибрах караваната и целия лагер още в Понеделник… Оказа се рационално решение, на фона на случилото се на юг. През 2014 година при огромното наводняване на Смокиня, със фамилията се разминахме на косъм единствено с 4 часа персонално предчувствие през нощта, което въпреки всичко оказа помощ...Сега съм си взел урока и дебна доста по-рано, през приложенията за сърф, в акомпанимент с огромна доза боязън и почитание към природата! И мисля че с изключение на наложителна персонална, може да има и фокусирана за региона социална (общинска) система за ясно предупреждение какво следва. Има изгубени животи. Останалото ще го съградим още веднъж някак си. “

Това стана мотив да го поканим в „ Радиокафе “ и след визити на две софийски учебно заведение през днешния ден той прекоси софийски трафик със скутера си, с цел да изложи и развие позицията си.

Във всяка администрация работят по-възрастни, опитни и мъдри хора, само че работят и млади, означи Вельов. Вече всеки, без значение от възрастта си, и смарт телефон. При съществуването на толкоз безвъзмездни приложения, би трябвало да можем да се възползваме за ранно предизвестие за приближаващи естествени бедствия.

Приложенията дават прогнози за седмица-две, само че за най-близките дни стават още по-конкретни и точни.

„ Много е необичайно, че хора на управнически позиции по Черноморието бяха сюрпризирани от това, което се случи. Те би трябвало да са осведомени “, безапелационен е Вельов. Екипът на всеки кмет има контакти на всички институции, хотели, организации. Трябва да може за се изпращат предизвестия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР