Преди около две-три години Илон Мъск бе в зенита на

...
Преди около две-три години Илон Мъск бе в зенита на
Коментари Харесай

Tesla има проблеми и със соларните си покриви

Преди към две-три години Илон Мъск бе в зенита на ораторското си майсторство. Обещаваше наляво и надясно по какъв начин ще изпрати надали цялото човечество на Марс, говореше за несметни облаги за вложителите на Tesla, за необикновен и интензивен индустриален цикъл на коли, и за последващо потомство покриви.

 Tesla минава в режим на непрекъснато произвеждане
Tesla минава в режим на непрекъснато произвеждане

Нареждане от най-високо равнище

През последните месеци обаче стана ясно, че фабриките на Tesla въобще не смогват със оповестените от Мъск периоди, а някои от продадените коли бяха върнати в халетата за корекции.

 Tesla изтегля рекорден брой дефектни коли
Tesla изтегля рекорден брой дефектни коли

Това е най-голямата акция в историята на американския производител

Наскоро Ройтерс заяви, че производството на слънчевите покривни панели също се движи доста след график.

Panasonic е компанията, ангажираната от Tesla, за изработката на съставените елементи в панелите, и по всичко проличава, че тези елементи ще бъдат раздадени на други купувачи в промишлеността.

Нито Ройтерс, нито Tesla оповестяват съответни цифри, само че се приказва за " огромни количества " от съставни елементи, които Panasonic към този момент са разпродали.

 Снимка 372699

От Panasonic отхвърлят да разясняват с конкретика, само че имат вяра, че Tesla ще се възползва от услугите на японската компания единствено и само, в случай че успее да трансформира слънчевите панели в всеобщ артикул.

В същото време компанията на Мъск е сложена напрегнат и от държавното управление на Съединени американски щати. Фабриката, в която се създават панелите, бе издигната с над половин милиард държавни средства.

Клаузата, която тревожи Мъск е, че би трябвало да влага над 5 милиарда $ в щата Ню Йорк, където е фабриката, както и да даде работа на най-малко 1460 души от района.

Държавата се тормози, че Tesla не се движи по проект, само че разчита, че ще може да й назначи санкции за нарушаване на първичния контракт, които могат да възлизат на 41.2 милиона $ на година.

Добре че Мъск е в ръцете на млада и пламенна дама, тъй като несъмнено му е много с напрежение в офиса.

 Илон Мъск и младото му гадже станаха за смях
Илон Мъск и младото му гадже станаха за смях

Ето къде е казусът
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР