Преди около час групата от 73 български граждани, недопуснати във

...
Преди около час групата от 73 български граждани, недопуснати във
Коментари Харесай

МВнР: Блокираните на парижко летище българи излетяха за България

Преди към час групата от 73 български жители, недопуснати във Франция, излетя от Париж за София. Това оповестиха от външно министерство.
Всички 73 български жители, в това число и сезонните служащи в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище „ Шарл де Гол “ в Париж като разноските по връщането им в България са поети от самолетната компания транспортьор.
Екипът на посолството ни в Париж оказа цялостно подпомагане на съгражданите ни, които не бяха позволени на територията на Франция поради ограничаващите ограничения в страната, свързани с ковид. Завеждащият консулската работа Милена Узунова беше на летището, дружно с групата българи, през вчерашния ден, както и през днешния ден до тяхното качване на борда на самолета.
От министерството напомнят, че от 17 март във Франция не се позволяват задгранични жители, а на 8 април бе оповестено, че се не разрешава и влизането на сезонни служащи. Позволява се на френските жители и жители на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Англия дружно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, с цел да доближат до дома си, в случай че имат позволение за престояване
Външно министерство приканва българските жители да не подхващат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, в случай че не е безусловно неотложно!
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР