Преди около 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, заедно с Демократична

...
Преди около 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, заедно с Демократична
Коментари Харесай

Георги Георгиев за Паметника на Съветската армия: Решението е категорично - ще бъде преместен!

„ Преди към 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, дружно с „ Демократична България ” взехме изрично решение и оказахме на страната да реалокира Паметника на Съветската войска. Натоварили сме регионалния шеф да извърши това наше решение. Вече е подготвена подготовката да обявим интернационален архитектурен конкурс в какво да се трансформира това пространство ”.

Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” по Нова телевизия ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Относно новината, че Руската федерация разгласи, че ще стартира следствие за вандалските прояви против монумента, Георгиев сподели следното: „ Аз бих посъветвал съветските служби да се грижат за закононарушения на територията на Русия. България е суверена страна. Така, че имаме си задоволително способени органи, които ревизират сигнали ”.

Георгиев разяснява и идния локален избор: „ Ние сме най-голямата дясна партия и сме длъжни да излъчим най-хубавия претендент, тъй като досега не виждаме достоверна мощна дясна кандидатура, която да може да предложи на софиянци решенията, от които те имат потребност. Изборите в София доста постоянно са пленник на политическите борби, на огромната игра. Виждаме един политически миш маш, който ни бе препоръчан от тройната градска коалиция ”, добави още Георгиев, който е представител на ГЕРБ в Столичния съвет.

За рисковото шофиране в София, Георгиев съобщи, че на 15 места е сложена нова алена настилка за понижаване скоростта на колите. Над 300 пък са осветените пешеходни пътеки.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР