Преди около 5 години и половина се изигра един от

...
Преди около 5 години и половина се изигра един от
Коментари Харесай

Да върнем лентата назад: Какво е направила Серина Уилямс след финала на US Open през 2018-та

Преди към 5 години и половина се изигра един от най-драматичните и запаметяващи се финали на шампионати от Големия Шлем. На 8-ми септември 2018-та година в спор за трофея на Откритото състезание на Съединени американски щати на „ Артър Аш Стейдиъм “ излизат набралата скорост Наоми Осака и именитата носителка на 23 трофеи от Шлема Серена Уилямс. Крайна победителка излиза японката, за която това е първа купа от Шлема след единствено 80 минути игра – 6:2 6:4. Вниманието обаче не беше паднало върху играта и резултата, а върху събитията, които се случиха по време на мача.

Финалът ще бъде запомнен със сериозните разногласия на американката със съдията на стола Карлос Рамос. Уилямс бе осъдена цели 3 пъти от арбитъра. Рамос изрази мнение, че 23-кратната шампионка от Шлема получава директиви от треньора си Патрик Муратоглу, след което ѝ насочи предизвестия, макар оспорванията на именитата американка. Второто ѝ нарушаване пристигна, откакто Уилямс счупи своята ракета в земята и бе осъдена с точка за съперничката ѝ. Драмата бе цялостна, когато американката назова Карлос Рамос „ апаш “, тъй като ѝ е „ откраднал “ точка. Серина избухна в сълзи и макар молбата ѝ за извикване на супервайзър в игра, мачът в последна сметка се изплъзна от ръцете ѝ и Осака победи с купата.

Наскоро излезе нова книга за японката, чийто създател е американския публицист Бен Ротерберг. От нея научаваме, че след финала, Серина Уилямс е била извънредно разочарвана и незаинтересована от трофея, който се връчва на подгласничката и го е ихвърлила в кофа за отпадък.

„ След мача, Серина ясно показа чувствата си за трофея на нейната загуба и го изхвърли в кофа за отпадък “

Един от чиновниците се е опитал да го вземе и да го върне на американката, само че тя гневно му е дала отговор с думите:

„ Аз не играя за второ място “.

Серина Уилямс завърши своята спортна кариера през септември 2022-ра година на домашния си шампионат US Open и не се е състезавала оттогава. Наоми Осака пък скоро се завърна на корта от майчинство и ѝ следва присъединяване на Откритото състезание на Австралия, където ще започва с мач против Каролин Гарсия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР