Преди около 5 години – през 2013 г., някъде около

...
Преди около 5 години – през 2013 г., някъде около
Коментари Харесай

Любимката на България – Крисия: Как продължи животът й след шоуто и с какво се занимава сега

Преди към 5 години – през 2013 година, някъде към Коледа – едно ангелолико момиченце се яви на кастинг в „ Шоуто на Слави “ и единствено за пет минути покори България с осъществяването си на Listen на Бионсе. Никой не разбра от кое място това сладко малко дете, но толкоз малко, че като че ли умерено можеше да се побере в лодка от орехова черупка, съвсем като Малечка-Палечка от приказката, извади този мощен соул глас. Още пò не разбрахме обаче от кое място това 9-годишно момиченце, което очевидно бе живяло като същинска принцеса, обичана и обгрижвана, извади тази особена „ тръпка “, която песента изисква, страстта, дълбочината, по какъв начин описа история, която на тази възраст няма по какъв начин да познава! Все едно гласът й знаеше и разбираше повече от нея самата. Всички, гледали кастинга, са усетили това, защото… ами другояче нямаше да има милиони гледания, нали по този начин?

В идващите две-три години Крисия Тодорова освен се трансформира в същинско дете звезда, взе участие на няколко концерта на Слави и Ку-Ку Бенд, където пя пред многохилядна аудитория, само че и завоюва на страната ни второ място на детската Евровизия през 2014 година,
а след това – и семейството ни на идващото издание на състезанието.
Въобще за един интервал от време тя бе нещо като най-хубавата „ реклама “ на България, най-красивото обръщение, което можехме да отправим към света и под което бяха подготвени да се подпишат голяма част от българите,
а сходно сливане, знаете, се случва много рядко.

После Крисия внезапно се скри от светлините на прожекторите. Вероятно тъй като порасна и трябваше да отдели време на тийнейджърството. Сега тя е на 14, живее и учи в София и е същинска красива млада дама. С над 53 хиляди почитатели в инстаграм, а на тийнейджърски език за България това значи доста. Майка й Ангелина ни сподели, че двамата с татко й и двете й сестри, с които живеят в Разград, не я посещават постоянно в София. „ Но с нея имаме доста мощна връзка. Знам, че е ужасно упорита, и по тази причина не се колебая, че ще реализира това, което е решила. Всяка майка има своите страхове, а аз съм от майките с повече такива. Много пъти съм се питала дали тази известност няма да се отрази неприятно на към момента детската й душeвност, дали това не е прекомерно огромен товар за нея, дали ще издържи на това темпо… Но тя постоянно се е справяла и се удивлявам на силата и упоритостта й. “

Крисия, майка ти сподели, че програмата ти е доста натоварена. С какво?
С уроци най-много, а през останалото време с другите ми обичани неща – фитнес, изобразяване или просто разходки с приятелките ми. Още не съм си намерила танцова школа, в която да се запиша, само че и това ще стане, тъй като танците доста ми липсват.
От тази година съм ученичка в Музикалното учебно заведение „ Любомир Пипков “ в паралелка поп и джаз пеене.
Бързо привикнах със София и с новите съученици.
Сигурно тъй като никой не ме посрещна с това изражение, с което някъде посрещат „ известната “ Крисия, а ме одобриха естествено и сърдечно.

Беше ли ти мъчно да се разделиш с дома и фамилията си? Все отново си единствено на 14.
Трудно и тъжно, само че знаех, че би трябвало да продължа по този път напред, в случай че желая да се развъртвам. Аз доста обичам учителката си по пеене от Разград Свилена и с нея също ми беше доста мъчително да се разделя, тъй като тя постоянно ми е била повече от учителка, същински другар! Новата ми учителка, госпожа Маринкова, обаче също е доста добър музикален възпитател.
Харесва ми да съм независима, да се оправям сама, по този начин се изучавам.

За дете като теб, което към този момент е познало много от положителните, само че евентуално и от неприятните страни на това да си прочут, мъчно ли е да основава другарства?

Според мен другарства, същински, постоянно мъчно се основават и резервират, без значение дали си прочут или не. По принцип не всеки е подготвен да бъде откровен с теб, да ти се довери и да можеш и ти да му се довериш, да е виновен към теб… Изгубих хора, които преди съм считала за другари, само че пък срещнах нови и това си е напълно естествено.

Случва ли ти се от време на време да си гледаш оня прославен кастинг, на който Слави Трифонов те избра за присъединяване в състезанието за място в шоуто му? Какво си спомняш от оня ден?

Наскоро с една другарка взехме решение да гледаме това клипче дружно и най-странното беше, че много моменти от този момент ми се губят. Помня, че бях не запомнила за камерите в студиото, не се притеснявах, а ми беше доста занимателно. Не бих трансформирала нищо, в случай че можех да върна времето обратно. Пътят, по който минах, ме научи на доста неща, направи ме по-зряла и по-силна.

На концертите на Слави и Ку-Ку Бенд, на които участваше, се събираха десетки хиляди хора. Какво е за едно дете да излезе и да пее пред многохилядна аудитория?

Чувството е неописуемо! Голямата сцена, светлините, адреналинът и най-много това да усещаш и да получаваш любовта и силата на публиката… Благодарна съм за опцията да изпитам всичко това! Помня възприятието – сърцето ти стартира да бие ускорено, ръцете ти стартират леко да треперят и се изпълваш с невероятна сила и благополучие! Трудно заспивах по-късно.

А имаше ли „ кошмарни “ гафове, за които не искаш да се сещаш? Как преодоляваш такива моменти?

Имала съм обстановки, в които не съм успявала да се оправя по този начин, както мога. Когато страстта е прекомерно мощна, се случва да ти попречи да овладееш гласа си. Чувствам се много зле след осъществяване, само че се пробвам бързо да превъзмогвам момента и да виждам напред. Мама постоянно ме е съветвала да не се отхвърлям, да не се предавам, а аз чувам най-вече нейните препоръки.

Липсват ли ти шоуто, малкия екран, концертите, хората?

Липсват ми моментите и хората от екипа, с които имам прелестни преживявания.

Имало ли е за теб миг, в който известността е била на път да ти позамае главата?

Да, обаче си мисля, че всеки известен човек е минал през това. По-важното е, че бързо влязох в релси.

Голяма част от хората считат, че на децата звезди им се лишава детството и по този начин нататък… На теб какво ти лишиха работата и известността?

Не мисля, че детството ми е било отнето. Изживяла съм си всеки един миг като обикновено дете и не съм се лишавала, нито някой ме е лишавал от каквото и да било.

Ако можеше ти да вземаш решения и да приемаш закони, какво би трансформирала в просветителната система в България?

Бих премахнала учебниците и бих въвела електронни. И материалът би трябвало да бъде представян по-интересно и по по-достъпен метод.

Да създадем един къс блиц. Каква музика слушаш? Имаш ли си обичана звезда?

Обичам да пея и чувам джаз. Буквално мога да кажа, че джазът е в кръвта ми. Една от обичаните ми изпълнителки е Billie Eilish.

Кое ти е обичаното място и къде би желала да отидеш?

Любимо място нямам, най-важното е да съм със фамилията ми. Иначе ми е забавно какъв е животът в Китай.

Коя ти е обичаната храна? Можеш ли сама да си приготвиш нещо?

На мама картофеното пюре ми е обичано. Ако желая, мога да си подготвя всичко.

Какво си мечтаеш да ти се случи в живота и в специалността?

Успехи, където и да съм по света. И да бъда щастлива.
Инфо: ЕВА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР