Преди около 20 години лекарите все още вярваха, че повишаването

...
Преди около 20 години лекарите все още вярваха, че повишаването
Коментари Харесай

Става и без лекарства! Ето как да свалите кръвното

Преди към 20 години лекарите към момента имаха вяра, че повишението на кръвното е обикновено събитие с напредвването на възрастта.
Сега обаче мнението на експертите е друго. Все повече млади работещи хора започнаха да се оплакват от хипертония.
Ето за какво при първи признаци за хипертония е належащо да предприемете дейности. Начинът на живот в такива обстановки е не по-малко значим от приема на медикаменти.
Здравословно хранене
1. На първо място би трябвало да извършите промени в нормалната си диета. Необходимо е да се понижи потреблението на сол и скотски мазнини, да се размени белият самун с пълнозърнести храни и да се употребяват повече зеленчуци и плодове, а също по този начин и млечни артикули с ниско наличие на мазнини.
2. Храни, богати на калий и магнезий, са изключително потребни. Калият се съдържа в банани, портокали, картофи. А главните източници на магнезий са зелените зеленчуци, пълнозърнестите храни, ядките и боба.
3. Намалете количеството сол. На първо място, диетолозите поучават да не ядете полуфабрикати и салами - те съдържат най-вече сол и нездравословни подобрители на усета.
4. Чайовете и някои билки работят съвсем като медикаменти, като доста понижават кръвното. Например билковият чай от хибискус съдържа съдоразширяващи субстанции. Този чай ​​може да размени утринното кафе.
Активно придвижване
5. Бягане, вървене, плуване, танци - умерената физическа интензивност оказва помощ за тренирането на сърцето и кръвоносните съдове и понижава кръвното. За да постигнете оптимален резултат, отмерено разпределете натоварването: 20 минути дневно ще бъдат задоволителни. Преди да започнете извършения обаче би трябвало да се консултирате с доктор.

6. Удивителен факт: Като държите тенис топка в ръка в продължение на 10 минути можете да намалите кръвното налягане По време на това упражнение се масажират дейни точки по дланите.
Почивка
7. Планирайте времето си за релакс. Поради напрежението и хроничната отмалялост равнището на хормоните на напрежението се покачва и кръвното също. 10 минути медитация дневно могат да трансформират обстановката - пробвайте разнообразни техники, с цел да намерите тази, която ви подхожда
8. Отървете се от отрицателните източници на непрекъснат стрес в живота ви, без значение дали става въпрос за претрупан работен график, тапи или домашен каузи.
Трябва да помислите по какъв начин можете да измененията обстановката или даже да потърсите помощ от психолог.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР