Преди около 10-15 години всички учеха за икономисти и счетоводители.

...
Преди около 10-15 години всички учеха за икономисти и счетоводители.
Коментари Харесай

Топ 6 на професиите, които ще са най-търсени през следващите години

Преди към 10-15 години всички учеха за икономисти и счетоводители. Днес умерено може да се каже, че пазарът на труда е пренаситен с такива експерти. За доста младежи идващите няколко месеца ще са решаващи в избора на подобаващото висше обучение и бъдеща специалност . Казват, че идеалната специалност е композиция сред фантазиите и трендовете на пазара на труда, които се обрисуват в бъдеще.

Разбира се има области, в които постоянно ще се търси работна ръка: търговски действия, фармация, медицина, право. Ако обаче те не са ви изключително по усета, ето кои ще са най-търсените специалности в идващите 10-15 години :

Макретинг ръководство

В взрива на обществените мрежи и инфлуенсърите, мениджърите, които се занимават със основаване, развиване и разпространение на персонални марки са доста търсени. Тоест това са добре познатите ни PR експерти, само че с тесни знания в региона на маркетинга - с цел да знаят по какъв начин да продават, в региона на логиката на психиката - с цел да знаят на кого да продават, в региона на публицистиката и разбора - с цел да знаят по какъв начин да развият дадена марка и по какъв начин да оценят резултатите от работата. Най-често срещаните вакантни позиции са „ бранд управител “ и „ експерт по развиване на марката “. Тенденцията към характерност няма да изчезне, а с развиването на обществените мрежи известността на специалността единствено ще нараства. Следователно и в този момент, и след 5 години тези специалности ще са доста настоящи.

IT-технологии

Вече не използваме единствено компютри и джаджи, а безусловно живеем в свят, които мъчно може да оперира без IT технологии. И в случай че по-рано IT експертите бяха тези, които просто поправяха компютри и преинсталираха Windows, в този момент те са едни от високоплатените експерти, на които разчита цялата компания, в която работят. Тяхна отговорност е да опазят фирмените секрети и бази данни, персонални данни, таблици, процеси и така нататък След пандемията, когато половината свят мина на отдалечена работа, смисъла на IT експертите набъбна до небето, тъй като беше належащо да се провежда и систематизира работата на всеки човек от вкъщи.

Мрежова юриспруденция

Aдвокатите постоянно са в бизнеса, тъй като в нашия търговски свят покупко-продажбите и договорите в никакъв случай няма да спрат, както и правосъдните каузи, заемите и финансовите въпроси. И даже в света на актуалните компютърни действителности юристът има какво да прави. Появи се нова специалност - мрежов юрист. Такъв експерт пази правата на клиенти в IT сферата. С бързото повишаване на известността и потреблението на уеб сайтове за видео хостинг като Youtube, обществени мрежи и други екстри на интернет пространството, се появяват от ден на ден въпроси по отношение на авторското право, противозаконното потребление на данни, плагиатството, клеветата и други проблеми, свързани със наличието.

Уеб дизайн

Виртуалната действителност последователно измества действителната. Започнахме да подписваме документи с електронни подписи, можем да правим виртуална обиколка на всяко едно помещение или околност. VR действителността се употребява необятно в медицината, науката, развлеченията. Това е бъдещето, което към този момент стартира. Следователно преодоляването на уменията на уеб дизайнер е страхотна инвестиция във вашето не безработно бъдеще. Новата компетентност към този момент се назовава проектант на виртуална среда, само че с цел да я овладеете ще ви е нужна тапия за програмист или уеб дизайнер.

Градски фермер

Всъщност зад градския фермер стои човек, който отглежда растения и култури в града, като оборудва пространства, хранилища, изби, хангари и сходни места. В бъдеще градският фермер може да стане снабдител на зеленчуци и билки за магазините, тъй като това ще бъде най-краткият път от фермера до потребителя, надлежно продуктите ще останат свежи по-дълго без потребление на химикали.
Смраз за нищо: 3 правила за сгъстяване на разсад

Молекулярен диетолог

Молекулярният диетолог е експерт, който създава самостоятелни хранителни проекти. Ако до скоро всички, без значение от здравословното положение бяха да вземем за пример на кето диета, а по-късно още веднъж повишаваха тежестта си, в този момент вярното опазване на здравето е наклонност. Тоест, значимо е на клиента (пациента) да бъдат направени серия от проби, да се разпознава дефицит или остатък на хормони / субстанции в кръвта и едвам по-късно да се предпише диета, която в действителност ще му помогне. Ето с това се занимава един експерт по молекулярно хранене.

NB! За да изучавате специалността на градски фермер и молекулярен диетолог, би трябвало да овладеете такива области на познания като химия и биология. Съответно, когато избирате компетентност, би трябвало да обърнете внимание на факултетите по химия и биология и по-късно да получите по-тясно обучение в тези области.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР