Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд,

...
Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд,
Коментари Харесай

Не забравяйте чадърите! Температури до 22 градуса и краткотрайни валежи над Западна и Централна България в следобедните часове

Преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд, основно над Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, оповестяват от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, представени от „ Фокус “.

Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки. По-интензивни ще са явленията през нощта против сряда в северозападната част от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температурите ще са сред 10 и 15 градуса, а оптималните – сред 23 и 28 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и едва ще се намали.

По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-22 градуса. Температурата на морската вода ще доближи 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е към 17 градуса, на 2 000 метра – към 9 градуса.

И през идващите дни до петък въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи, тук-там и с гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.

По-интензивни ще са явленията основно в часовете след обяд и през първата половина от нощта. По-голяма е вероятността за превалявания в Западна и Централна България, а през нощта против четвъртък и в четвъртък - в източните региони.

Температурите ще са близки и малко по-високи от нормалните - преобладаващите оптимални ще са сред 23 и 28 градуса, минималните – сред 10 и 15 градуса.

В сряда вятърът от северозапад за малко ще се усили и с него в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР