Преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито.

...
Преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито.
Коментари Харесай

Рязка промяна във времето. Къде ще вали сняг?

Преди обяд ще е най-вече слънчево, само че ще е прохладно. Ще духа мощен и стремителен вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, тук-там съпроводен с гръмотевици. На обособени места преваляванията ще са обилни, а в нощните часове - в планинските региони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и оптималните ще са най-вече сред 16° и 21°, само че до вечерта бързо ще се намалят.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан и мощен южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, облачността ще се усили и до среднощ ще завали дъжд. Максимални температури: 14°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Преди обяд над планините ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност, само че ще е прохладно. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд от запад облачността ще се усилва и до края на деня ще е най-вече забележителна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни, а в обособени региони и съпроводени с гръмотевици. Над към 1800 метра преваляванията ще са от сняг.

Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През нощта против вторник, с понижението на температурите, границата на снеговалежа ще се намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 2°.

През идващите два дни ще е прохладно и относително студено за края на март, в сряда минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 7° и 12°. Облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, в планинските и североизточните региони - сняг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР