Преди обяд ще бъде слънчево. Следобeд на места в Западна

...
Преди обяд ще бъде слънчево. Следобeд на места в Западна
Коментари Харесай

Още по-горещо в последния ден от работната седмица

Преди обяд ще бъде слънчево. Следобeд тук-там в Западна и Централна България ще се развива купеста облачност, само че единствено в обособени планински региони ще превали кратковременно.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Горещо време с оптимални температури най-вече сред 31° и 36°, в София - към 31°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево с оптимални температури сред 25° и 28°. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 23 - 24°.

В планините ще е най-вече слънчево и топло. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и тук-там ще превали кратковременно. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 17°.

Още преди обяд в събота над западните региони, по-късно денем и през нощта против неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, локално интензивни, с гръмотевични стихии и градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до сдържан, с него ще прониква по-хладен въздух и температурите в Западна България ще стартират да се намаляват. На изток, където вятърът от юг-югоизток ще се усили, ще са към момента високи.

В неделя над доста региони, като се изключи северозападните, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има превалявания, гръмотевични стихии, остава и с висока възможност за градушки и местни интензивни феномени. Температурите и в източните региони ще се намалят.

В началото на идната седмица към момента ще има условия за краткотрайни превалявания и гръмотевици, само че на по-малко места и по-слаби. Ще има и доста слънчеви часове, а от вторник и температурите ще стартират да се покачват.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР