Преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен фронт, югозападният

...
Преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен фронт, югозападният
Коментари Харесай

Силен вятър в 5 области, следобед започват валежи

Преди обяд, с идващ към страната леден атмосферен фронт, югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, само че облачността бързо ще се усили. След обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд , които до вечерта и през нощта против вторник ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. С него ще стартира да нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят и до среднощ против вторник в планинските региони на Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България, в София 7°. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология .

Над Черноморието облачността ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-14°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще се усилва и след обяд ще завали, във високите елементи сняг, в ниските - дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе леден въздух и температурите внезапно ще се намалят. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР