Преди обяд облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд

...
Преди обяд облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд
Коментари Харесай

Дъждовно, но топло за края на октомври време

Преди обяд облачността ще бъде забележителна с превалявания от дъжд основно в Южна България. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, само че в Източна България ще се задържи забележителна, тук-там с краткотрайни превалявания, в обособени региони и ще прегърми.

Ще продължи да духа югозападен вятър, ще бъде до сдържан. Остава топло за края на октомври с оптимални температури сред 21° и 26°, в София - към 22°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често забележителна, тук-там с валежи от дъжд, след обяд в обособени региони е допустимо да прегърми. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 21° и 24 °. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността преди обяд ще бъде забележителна тук-там с превалявания от дъжд.

След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 9°.

През идващите дни заран в Източна България ще бъде с понижена видимост или ниска слоеста облачност. В петък над останалата част от страната ще има раздрана облачност, по-късно денем и през нощта против събота от запад на изток ще се усили и тук-там, основно в Северна България ще превали. В петък вятърът ще бъде до сдържан, в Източна България и северно от планините краткотрайно мощен, стремителен от юг-югозапад и с него дневните температури още веднъж за малко ще се покачат, оптималните ще са сред 23° и 28°. В събота вятърът ще е слаб от северозапад, а температурите - с два-три градуса по-ниски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР