Преди обяд, на повечето места валежите в Северна България ще

...
Преди обяд, на повечето места валежите в Северна България ще
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици ни чакат днес

Преди обяд, на множеството места преваляванията в Северна България ще спрат и облачността ще се раздра. Над Западна и Централна България към и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската равнина. Възможни са и градушки. В източните региони ще доминира слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до сдържан вятър от север-северозапад.
Максималните температури ще бъдат сред 26 и 31 градуса, в София към 25.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът последователно ще отслабва, ще е до сдържан и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.
Над планините облачността ще е забележителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, на доста места и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21, на 2000 метра - към 13 градуса.
В петък над източните региони ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд, само че без валежи; ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Над Западна и Централна България облачността ще е по-често забележителна, към и след обяд купесто-дъждовна. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. Максималните температури ще бъдат от 24-26 в западните региони, до 32-33 градуса в източните.
В събота краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на доста места из цялата страна, а на обособени места за малко ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, най-вече от север-североизток. Температурите и в Източна България ще се намалят, в Западна ще са без основна смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР