Преди обяд днешният петък ще бъде слънчев, пишат от Darik

...
Преди обяд днешният петък ще бъде слънчев, пишат от Darik
Коментари Харесай

Завръщат ли се горещините и какво време ни очаква до края на юли?

Преди обяд днешният петък ще бъде безоблачен , пишат от Darik News. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността , само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно . След пладне в източната половина от страната ще духа до сдържан югоизточен вятър, до момента в който на запад ще е съвсем безшумно. Максималните температури ще са най-вече сред 29 и 34 градуса .

Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Още материали на лятна тематика четете в нашия раздел ЛЯТО 2019 >>>

По Черноморието ще бъде слънчево . След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността , само че ще е без превалявания . Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 27 и 29 градуса , малко по-високи от температурата на морската вода . Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността , само че единствено на обособени места ще превали кратковременно . Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23 градуса , на 2000 метра - към 18 .

През почивните дни, на 27 и 28 юли, ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планините и планинските региони в западната половина от страната ще се развие купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми . Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър. Температурите в събота ще се покачат с още градус-два и оптималните ще са сред 31 и 36 градуса , по-ниски по Черноморието.

 жена лято iStock

Времето през идната седмица в температурно отношение няма да се промени изключително. Не ни чакат горещини. Даже в обособени дни температурите изключително във високите полета на Западна България ще бъдат сред 25 и 29 градуса . Няма да има типични за края на юли горещини.

След 3 август се обрисува по-продължителен интервал на слънчево и типично лятно топло време . В вероятност се чака атмосферата на Балканите да се стабилизира.

Още материали на лятна тематика четете в нашия раздел ЛЯТО 2019 >>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР