Преди обед днес над Западна България ще е предимно слънчево,

...
Преди обед днес над Западна България ще е предимно слънчево,
Коментари Харесай

Много топло време в събота - максимални температури до 22°

Преди обед през днешния ден над Западна България ще е най-вече слънчево, само че облачността от запад ще се усилва и вплътнява и след обед към този момент ще е забележителна. В Източна България преди обед в низините ще има ниска облачност, на обособени места и видимостта ще бъде понижена, а в следобедните часове ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад, с него дневните температури още ще се покачат и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 17°.
 
Над планините в Западна България облачността от запад ще се усилва и вплътнява, само че ще се задържи съвсем без превалявания. В планините на изток ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 10°, на 2000 m - към 3°.
 
По Черноморието ще доминира слънчево време. Сутринта тук-там ще има ниска облачност или мъгла, а след обед ще има раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 19°, по-ниски ще са на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В неделя над Западна България облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места по-късно денем е допустимо да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг; ще духа слаб вятър от изток-югоизток. В източната половина от страната облачността ще се вплътнява и снижава, без валежи; там вятърът ще е сдържан, от юг-югозапад. Ще бъде топло за интервала, с преобладаващи минимални температури сред 5° и 10° и оптимални - от 12-13° до 20° на обособени места в централната част на Дунавската низина.
 
В понеделник вятърът и в източните региони ще стане от изток-югоизток. Облачността ще бъде най-вече забележителна, покачва се вероятността за превалявания на повече места в западната половина от страната. Във вторник и сряда преди обяд тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. Впоследствие облачността ще се раздира и ще понижава. През първия ден вятърът от изток-югоизток ще е слаб, в доста региони краткотрайно ще бъде и тихо; през втория последователно ще се усилва и по-късно след обяд към този момент ще е най-вече сдържан, в източните региони до силен; ще се резервира подобен и в четвъртък и петък. В четвъртък и петък ще доминира облачно време. На обособени места в Западна България ще превали слаб дъжд, по най-високите елементи на Рила и Пирин - слаб сняг. Температурите едва ще се двоумят към стойности, по-високи от нормалните за края на февруари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР