Преди няколко седмици взех участие в уебинар, предназначен да помогне

...
Преди няколко седмици взех участие в уебинар, предназначен да помогне
Коментари Харесай

Защо Covid-19 е подарък за киберпрестъпниците

Преди няколко седмици взех присъединяване в уебинар, предопределен да помогне на компаниите, ръководени от латиноамериканци в Съединени американски щати, да оцелеят след икономическия потрес от Covid-19. Един от лекторите на това събитие „ Испаноговорящо възобновяване “ беше Исус Мантас, изпълнителен шеф на IBM, който насочи откровено предизвестие.

Нивата на киберпрестъпността са се умножили в последно време, сподели той, акцентирайки „ 6000 % нарастване на обвързвания с Covid спам “ в разгара на пандемията. Той продължи да цитира някои смразяващи образци. Единият беше за имейл, изпратен до хора, които „ са обезверени за ПЧП [програмата за отбрана на заплатите в САЩ]. Той конфигурира злоумишлен програмен продукт в техните компютри, краде цялата им информация [и] споделя: „ Ако не ни платите откуп, ние ще заразим вас и вашето семейство с Covid-19 “, изясни той.

Друг „ се преструва, че е от Световната здравна организация и е конфигуриран, с цел да прихваща всяко нещо, което вършиме на вашия компютър “. Неговото умозаключение? „ Киберпрестъпн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР