Преди няколко седмици се заговори, че португалецът Нуно Пинто е

...
Преди няколко седмици се заговори, че португалецът Нуно Пинто е
Коментари Харесай

Нуно Пинто пред ТОПСПОРТ: Искам пак да играя за Левски, плаках цяла нощ след мача със Славия

Преди няколко седмици се заприказва, че португалецът Нуно Пинто е пред завръщане в Левски. Бранителят бе потърсен от ТОПСПОРТ за коментар по тематиката, само че по този начин и не удостовери за някакъв действителен " наследник " интерес към неговата персона.

Играчът на Витория Сетубал обаче с удоволствие би приел предложение от " Герена ", защото за него столичани са клубът, белязал най-вече кариерата му до този миг.

Пинто даде особено изявление пред нашата медия, в което приказва за престоя си в столичния гранд, аргументите за неговото скандално овакантяване през 2013-а и най-пресните му усещания от " новия " Левски на Спас Русев и Делио Роси.

Нуно, към този момент си добре осведомен, че твоето име се свърза с трансфер в Левски. Има ли нещо правилно или това е просто част от множеството спекулации, вихрещите през този интервал от годината?

- Да, дочух, че името ми още веднъж се спряга за трансфер в Левски. Някои от почитателите даже ми писаха да ме попитат какво ще се случи. Няма обаче нищо съответно. Ако е истина, аз съм горделив, че Левски още веднъж ме желае. Бих носил още веднъж, и огромно наслаждение, " синия " екип. Това е тимът, който е белязал най-силно кариерата ми до този миг.

 Снимка 331233
Източник:

По време на престоя си в клуба, ти беше един от най-постоянните чужденци. Голяма част от почитателите желаят да научат какво се случва с теб към днешна дата.

- Радвам се, че вие публицистите, а и огромна част от почитателите, смятате по този начин. Към днешна дата играя футбол в родината ми, където нося екипа на Витория Сетубал.

 Нуно Пинто: Защо да не играя за Лудогорец?
Нуно Пинто: Защо да не играя за Лудогорец?

" Трябва да платят трансферната сума "

Нека си поговорим малко по-обстойно за Левски. Какви са спомените ти от този тим? От твоя позиция, удовлетворен ли си от изявите ти на " Герена "? Кои бяха твоите най-хубави и най-тъжни мигове в България?

- Както споделих и нагоре, Левски е тимът белязал най-вече кариерата ми до този миг. Това е най-силният отбор, за който съм играл. Мисля, че по това време се представяхме добре, макар че публицисти и почитатели не смятаха тъкмо по този начин. Най-прекрасният ми момент е успеха над Лудогорец с 1:0, когато Станислав Ангелов означи гол в края, доближил ни на единствено една победа от купата. Най-тъжният, несъмнено, е мачът със Славия, поради който изпуснахме трофея в " А " група. Беше доста тъжно, плаках цяла нощ.



Каква беше главната причина да напуснеш? Спомням си, че това се случи с гръмък скандал, часове преди дербито с ЦСКА.

- Напуснах Левски, тъй като хората от управлението не бяха почтени с мен, когато преговаряхме за нов контракт. Не става въпрос за парите, а за коректността. Първо се бяхме разбрали за едно, а по-късно ми предложиха нещо напълно друго. След като споделих " Не ", те започнаха да се отнасят неуважително по отношение на мен и фамилията ми. Дори не ми разрешиха да видя за 1 ден моето 6-месечно бебе. Сега желая да употребявам опцията да се извиня за случилото се на всички почитатели. Не заслужаваха да напусна Левски по този метод.

 Снимка 331234
Източник:

Следиш ли изявите на някогашния ти клуб. Според теб имат ли късмет " сините " да се борят за купата през този сезон?

- Да, несъмнено. Когато мога виждам мачовете на отбора или се осведомявам за протичащото се от вестниците или интернет. Левски постоянно ще бъде в моето сърце. Отборът постоянно би трябвало да се бори за шампионската купа, тъй като той е най-силният в България.

Левски направи огромна селекция през лятото. Мнението ти за добре познати играчи като Габриел Обертан и Жорди Гомес.

- За да създадеш огромен тим, е належащо да притежаваш и най-хубавите играчи. Ако би трябвало да бъда почтен, до момента не бях чувал за тези футболисти. От това, което виждам обаче, те имат страхотни качества и могат да оказват помощ доста на клуба.

 Нуно Пинто: Защо да не играя за Лудогорец?
Нуно Пинто: Защо да не играя за Лудогорец?

" Трябва да платят трансферната сума "

Поддържаш ли връзка с някой от някогашните ти съотборници на " Герена "?

- С никой от българските играчи тогава. Чувам се обаче най-често с Кристовао Рамос. Понякога с Жоао Силва и Сержиньо Грийн.

Твоите наблюдения от работата на Делио Роси?

- Треньорът е доста добър. Нуждае се обаче от време, с цел да наложи футболните си хрумвания в Левски.

 Снимка 326076
Източник:

Какво мислиш за новото управление на Левски? Способни ли са да върнат Левски на победния път?

- Мисля, че да. Няма да е елементарно обаче. Всичко е допустимо със здрава работа.

 Жоао Силва пред ТОПСПОРТ: Бих играл още веднъж за Левски, нека Митов стабилизира тима
Жоао Силва пред ТОПСПОРТ: Бих играл още веднъж за Левски, нека Митов стабилизира тима

" Няма да не помни гола си против ЦСКА и изпуснатата шампионска купа "

И за край, какви заключения си извади за българския футбол след кариерата ти тук?

- Доста по-различно е от Португалия. Тук залагаме повече на техниката, до момента в който в България най-вече е борба и крепко бягане. Това обаче не значи, че във вашата страна няма качество, в противен случай. Имате доста положителни тимове, които практикуват прекрасен футбол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР