Преди няколко седмици основната страница на една от най-големите незаконни

...
Преди няколко седмици основната страница на една от най-големите незаконни
Коментари Харесай

Арестуваха операторите на Z-Library

Преди няколко седмици главната страница на една от най-големите противозаконни библиотека в Интернет – Z-Library – беше сменена от голямо известие на Федералното бюро по следствия, което обясняваше, че уеб сайтът е отстранен заради нарушаване на авторските права и пиратство. Тези дни управляващите са арестували и главните хора, поддържащи електронната библиотека, помещаваща тонове томове познание.

Според обява на The Register, полицията е арестувала двама – 33-годишният Антон Наполски и 27-годишната Валерия Ермакова, и двамата поданици на Санкт Петербург, за това, че са управлявали работата на страницата в интервала януари 2018 и ноември 2022, давайки свободен достъп до изпиратствани книги и научни изявления. Те са упрекнати в престъпно нарушение на лицензионното право, пране на пари и електронна машинация. Според обвиняването, двамата съзнателно и изцяло умишлено са нарушавали авторското право за икономическа полза и частна облага посредством разпространяването на произведения със предпазени права, като по този метод са натрупали облага от над $2500.

Двамата са били задържани в аржентинския град Кордоба на трети този месец, по молба на Съединени американски щати. Горе-долу по това време и се реализира свалянето на мрежата на Z-Library и близо 250-те домейна, свързани със уеб страницата.

Междувременно от Авторската колегия на Съединени американски щати, които през октомври са изпратили тъжба по отношение на библиотеката към комерсиалния представител и сходни пиратски уеб сайтове, показват в писмен тип задоволството си от развиването на обстановката, до момента в който в това време признават, че може да има и „ почтени жертви “ от свалянето на Z-Library.

„ Арестът и обвиняването към операторите на Z-Library е един от най-големите пробиви в борбата против онлайн пиратството на електронни книги през днешния ден. Макар и да означаваме със удовлетворение свалянето и възможните по-малки вреди за създателите в бъдеще, ние не сме безчувствени към ситуацията на колежанските и другите учащи се, които евентуално са принудени да прибягват към сходни пиратски уеб сайтове и други свободни запаси, които им оказват помощ да преодоляват изключително високите такси на висшето обучение “, гласи изказването на изпълнителния шеф на Авторската колегия на Съединени американски щати Мери Разънбъргър.

Z-Library съществува от 2009 година насам, предлагайки на посетителите си над 11 милиона тома художествена и академична литература, публикации, справочници, енциклопедии и др.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР