Преди няколко седмици Kaldata беше една от медиите в района,

...
Преди няколко седмици Kaldata беше една от медиите в района,
Коментари Харесай

Redmi Note 12 Pro 5G: Крачка в посока флагман

Преди няколко седмици Kaldata беше една от медиите в региона, които бяха поканени на формалното показване на новата гама смарт телефон на Xiaomi от фамилията Redmi Note 12. В Атина станахме очевидци на дебюта на голям брой смарт телефони и устройства от екосистемата на марката, като част от Redmi Note 12 към този момент се появиха на пазара. На място, един от най-интересните модели бе 12 Pro+ и неговата 200Mp камера, само че той към момента не е наличен у нас, а и е значимо да не подценяваме останалите модели. Защото да вземем за пример този, на който стопираме вниманието си през днешния ден – Note 12 Pro е видимо по-достъпен с цена малко над 500 лева сега на написване на тази публикация. И макар, че в него на пръв взор има някои взаимни отстъпки, да забележим дали въпреки всичко модела не си заслужава и не се показва добре за характерностите, които има.

Като цялостна настройка 12 Pro в много кадърен кандидат от междинен клас. Ето и нашите усещане от неговото потребление в продължение на няколко седмици.

Външен тип и направа

Redmi Note 12 Pro има съвсем еднакъв дизайн с този на 12 Pro+, най-скъпия модел от серията. Това се отразява доста добре на първия: 12 Pro наподобява и се усеща тъкмо като флагмански телефон.  Може би единственият компромис спрямо телефоните от висок клас е, че стъкленият тил не е подсиленият стандарт Gorilla Glass. В резултат на това Note 12 Pro е по-податлив на повреди, само че аз бих се чувствал убеден, че ще оцелее при множеството изпускания, а и би трябвало да се означи, че по време на прилагане той въпреки всичко претърпя няколко, без на процедура да му стане безусловно нищо. При това без да употребявам включения в кутията защитен силиконов калъф.

За цената на устройството получавате и впечатляваща отбрана от нездравословни въздействия. Класификацията IP53 значи, че устройството се оправя добре с прахуляк, както и с пръски вода, макар че няма да издържи цялостно потапяне във вана. Изборът на пластмаса, а не на алуминий по страните, прибавя сцепление към това, което другояче би било хлъзгав телефон. Това значи, че можете да минете без калъф, макар че е доста по-удобно да го държите с приложения силиконов калъф, включен в кутията.  Смартфонът има три цветови разновидността, от които да избирате, само че версията „ Midnight Black “, която виждате на фотосите, е най-отразителната. Няма да е пресилено, в случай че кажем, че задната част на телефона може да служи като огледало.

Освен в случай че не сложите калъф, ще би трябвало да се борите и с малко пръстови отпечатъци. За благополучие, и двете тези опасения могат да бъдат отстранени, като вместо това изберете покритие „ Polar White “ или „ Sky Blue “. Те по-скоро блестят на светлината, в сравнение с да отразяват околната среда. Xiaomi би могла да поработи върху това информацията за CE и марката Redmi да бъдат по-дискретни, само че и двете са лесни за занемаряване.

Но който и цвят да изберете, модулът на камерата е определящият детайл тук. Той не е изключително атрактивен, само че впечатляващо стои съвсем в една низина със задната част на телефона. Ако употребявате калъф, няма никакво люлеене, когато го употребявате с лицевата част нагоре върху маса – това е нещо, което в действителност мога да оценя.

Със своите 187 г Redmi Note 12 Pro е доста по-лек от множеството телефони с толкоз огромни екрани. В резултат на това се усеща малко по-малко премиум, само че сигурно не ми липсва спомагателният размер, който идва с него.

Но без вграден в екрана датчик за пръстови отпечатъци, вместо това ще разчитате на физическия датчик, вграден в бутона за включване. Той не е толкоз комфортен, само че е елементарен за конфигуриране и в действителност е по-надежден. Това въобще не се усеща като компромис.

Както се очакваше, налице е USB-C порт за зареждане. Но е приятна изненада да забележим, че 3,5-милиметровият аудио жак е непокътнат. Ако имате страхотни кабелни слушалки, които разчитат на него, неналичието на потребност от адаптер е чудесна.  От друга страна, вибрационните мотори на Note 12 Pro са толкоз положителни, колкото можете да получите. Благодарение на фината им тактилна противоположна връзка заключването на телефона, многозадачната работа и избирането на приложения се усещат още по-завладяващо.

Дисплей

Впечатляващо е, че Note 12 Pro има екран, който не би изглеждал неудобен в съвсем всеки телефон от висок клас. Това е 6,67-инчов OLED панел с резолюция 1080×2400. Ще намерите екрани с по-висока резолюция, само че те не са нужда за множеството хора – изключително на тази цена.

Основната разлика спрямо доста противници обаче е плоският екран. Повечето телефони избират закривен вид, който обезпечава малко по-вълнуващо зрително преживяване, защото наличието се простира до самите ръбове. Но аз персонално избирам метода на Note 12 Pro, който към момента наподобява ужасно, само че и поддържа привлекателна симетричност. Еднакво огромни тънки рамки по целия борд на екрана съгласно мен просто наподобяват по-добре.

В съвсем всяка обстановка, за която можете да се сетите, екранът наподобява великолепно. Богатите и живи цветове оказват помощ на игрите, видеоклиповете и обществените мрежи да оживеят, като в същото време резервират доста елементи и впечатляващи ъгли на видимост. Прекъсва го единствено дребната камера с дупка, само че тя е употребена добре. Освен за правене на селфита, тя може да се употребява и за отключване с лице.  Изборът на OLED значи, че контрастът и яркостта са на най-високо равнище, макар че можете да намалите последното, като изберете друга цветова скица в Настройки.

Нещо друго, което ще откриете там, е 120Hz периодичност на освежаване, която може да се задейства ръчно или да се настрои за автоматизирано превключване сред 60 и 120Hz според от това какво вършиме. Автоматичният режим оказва помощ да се пести животът на батерията, като в същото време се резервира спомагателната гладкост и отмереност, които се получават от екрана с висока периодичност на освежаване.

Xiaomi твърди, че можете да получите до 900 нита пикова бляскавост и можете умерено да употребявате телефона на открито при съвсем всички условия на осветяване, изключително със специфичния „ режим на слънчева светлина “, когато изключите автоматизираната бляскавост.

Подобно на 12 Pro+, елементарният 12 Pro има два стерео високоговорителя, с нормалната ориентирана надолу решетка, към която се причислява втори в горната част на телефона. Това е по-добър вид от разчитането на слушалките и оказва помощ на телефона да обезпечи впечатляващ тон.

Не очаквайте тон, който да изпълва стаята, само че кристално чисти вокали и детайлна музика са изцяло вероятни. Има даже порядъчен бас, което прави телефона превъзходен за неангажиращи видеоклипове или разглеждане на обществени медии. Ако се нуждаете от по-добро качество, постоянно можете да употребявате Bluetooth или 3,5 мм аудио жак.

Под капака

Note 12 Pro се задвижва от Dimensity 1080 на MediaTek, чип от 2022 година, който е особено създаден за телефони от междинен клас. Той е задоволително кадърен за ежедневни задания, като изпращане на известия, имейли, обществени мрежи и гледане на видеоклипове, както и за многозадачна работа и бързо превключване сред приложенията.

В композиция с честотата на освежаване от 120 Hz можете да очаквате копринено гладка навигация, която се усеща доста по-премиум, в сравнение с допуска цената на 12 Pro през множеството време.

Когато става въпрос за игри, телефонът може елементарно да се оправи с множеството общоприети заглавия.  Ще се сблъскате с известно закъснение по време на някои от най-взискателните игри в Play Store, като спадналите фрагменти в Asphalt 9 са изключително забележими. Но игри като Call of Duty: Mobile и PUBG Mobile са относително плавни и доста комфортни за игра.

Официалното име на този телефон е Redmi Note 12 Pro 5G, като Dimensity 1080 е с вграден 5G. Както нормално, той към момента поддържа 4G и по-ранни стандарти, дружно с Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2.

Камера

200Mp съществена камера е водещата характерност на серията Redmi Note 12, само че тя е налична единствено в Pro+.  При елементарния Pro ще би трябвало да се задоволите с 50Mp камера, макар че другите два задни датчика – 8Mp ултракъсофокусен и 2Mp макро – са непроменени.

Но ще желаете да употребявате главния обектив колкото се може повече. 50Mp камерата не е страхотна, само че можете да получите някои в действителност превъзходни резултати.  Това е изключително видно при правенето на пейзажни фотоси, където ще получите впечатляващо равнище на подробност и отличен динамичен обсег. При последващата обработка от време на време цветовете могат да бъдат пренаситени, само че в множеството случаи фотосите са реалистични. По-голямата част от тестванията ми се организираха в безоблачен ден, само че евентуално фотоапаратът е по-подходящ за облачна среда.

Експозицията е постоянно срещан проблем при наличните телефонни фотоапарати, само че 12 Pro се оправя с нея доста добре. Като цяло той съумява да резервира обекта на напред във времето добре експониран, без да преекспонира фона. В резултат на това съумях да снима някои доста положителни фотоси на ярки панорами със относително малко старания.

Уличната снимка и архитектурните изображения могат да наподобяват по-размити, тъй че постигането на добър резултат зависи повече от осветлението и желанието ви да експериментирате с ъглите и фрагментите.

Без специфичен датчик за дълбочина ще разчитате на главната камера (и софтуера) и за фотоси в портретен жанр. Той е занимателен за потребление и можете да получите някои хубави резултати. Нощният режим също употребява програмен продукт, с цел да изсветли фотосите при слаба светлина, само че финото му приложение тук не разрешава те да наподобяват изкуствено. Със опазване на множеството основни елементи той несъмнено си заслужава да се употребява.

За страдание, същото не може да се каже за ултракъсофокусния 8Мр обектив. Зрителното поле от 120˚ е потребно, само че точността на цветовете, експозицията и динамичният обсег са доста по-лоши от тези на главния обектив. Мислех, че 2Mp макрообективът ще бъде сполетян от същата орис, само че фотосите в непосредствен проект от Note 12 Pro са изненадващо мощна страна. Той улавя някои отлични елементи, които просто не са вероятни за доста телефонни камери.

Предната 16Mp камера също може да направи някои в действителност солидни селфита. Детайлите и експозицията са доста положителни, като даже портретният режим тук е по-успешен. За да постигнете най-хубави резултати, не забравяйте да изключите режима за хубост.

Струва си да споменем и видеото, изключително с оптичната стабилизация на изображението (OIS) на главния обектив. В резултат на това фрагментите (до 1080p при 60 фрагмента в секунда) с доста придвижване са по-плавни, само че въпреки всичко по-раздвижени от доста други телефони – даже при постепенно вървене.

Батерия и зареждане

Xiaomi е оборудвала Note 12 Pro с 5000mAh батерия, която устоя през целия ден при умерена приложимост, макар че може да се разтегне до два, в случай че употребявате телефона си единствено понякога. Също по този начин, няколко часа работа с висока бляскавост, GPS и правене на доста фотоси значи, че евентуално ще би трябвало да посегнете към зарядното устройство до началото на вечерта.

Но незабележителният живот на батерията на 12 Pro не е причина за безпокойствие. Той не може да съперничи на телефоните с най-хубав живот на батерията, само че и няма да ви се постанова непрекъснато да се притеснявате, че тя ще се изтощи.  Бързото зареждане с мощ 67 W също е много комфортно. То доближава 43% за 15 минути, по-късно 79% до половин час, като цялостното зареждане лишава малко под 50 минути.

Ще би трябвало да се справите и без безжично зареждане, само че това е предстоящо при толкоз наличен телефон.

Софтуер и актуализации

Redmi е подмарка на Xiaomi, тъй че всички нейни телефони също работят с MIUI скина на компанията. В Note 12 Pro все още на писане на публикацията това е MIUI 14, който е основан на Android 13.  Всички съществени детайли на операционната система на Гугъл са тук, в това число лентата Discover в лявата част на началния екран и значимият Play Store, само че доста други неща са изменени. Първото нещо, което ще забележите, е благосъстоянието от спомагателен авансово конфигуриран програмен продукт. Много от стоковите приложения на Гугъл са сменени с версията на Xiaomi – от бележки и изложба с изображения до уеб браузър и файлов управител.

Нещо, с което обаче ще би трябвало да свикнете, е разделянето на бързите настройки и лентата за вести. Повечето телефони с Android ги сплотяват в един екран, само че това, което виждате тук, зависи от това къде ще плъзнете пръста си надолу от горната част на екрана, сходно на iPhone.

По отношение на актуализациите Xiaomi се ангажира с тригодишни актуализации на версиите на Android и четиригодишни актуализации на сигурността. Следователно би трябвало да очаквате актуализации на Android от 14 до 16, както и кръпки по сигурността до 2027 година

В последна сметка

На Note 12 Pro му липсва „ уау “ факторът на Pro+, само че евентуално е с още по-добро съответствие цена-качество. Ако можете да живеете без 200Mp камера и 120W зареждане, това е телефонът Redmi Note 12, който би трябвало да си вземете.  Той резервира прелестния 120Hz OLED екран, способния чипсет MediaTek Dimensity 1080 и солидната 5000mAh батерия, както и отличната селфи камера.

Свалянето на 50Mp съществена камера не се усеща като огромен компромис, а 67W зареждане към момента е бързо спрямо конкуренцията. Note 12 Pro е стъпка надолу по отношение на Pro+, само че и доста по-евтин. Това е превъзходен телефон за тези пари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР