Преди няколко седмици бившата №2 в света Анет Контавейт обяви

...
Преди няколко седмици бившата №2 в света Анет Контавейт обяви
Коментари Харесай

Отказването ще почака: Бивша №2 впечатли на старта на Уимбълдън и удължи кариерата си!

Преди няколко седмици някогашната №2 в света Анет Контавейт разгласи изненадващата вест, че има намерение да приключи професионалната си кариера на тазгодишния Уимбълъдн. 27-годишната тенисистка показа, че страда от хронична травма в гърба, която няма да ѝ разреши да продължи спортната си кариера отсега нататък, само че през днешния ден изнесе впечатляващ дуел на старта против квалификантката Лукреция Стефанини и след 90 минути игра наложи волята си за крайното 6:4 6:4. Така естонката удължи кариерата си и се класира за втория стадий на шампионата, където ѝ следва да се изправи против 32-рата сложена Мари Боузкова.

От самото начало на срещата Контавейт бе доста по-активната от двете тенисистки и темпото на игра бе задавано главно от нея. Агресивният метод на естонката ѝ носеше голям брой уинъри, само че по едно и също време с това скоростно нарастваше и броят на непредизвиканите ѝ грешки. Това своенравие в изявите на някогашната №2 откри редица благоприятни условия за пробив пред нейната съперничка, само че в края на дебютната част естонката се оказа по-стабилната от двете и с късен брейк съумя да реши сета в своя изгода.

Втората част се разви идентично, защото италианката продължаваше да разчита главно на пропуските на съперничката си, а Контавейт към момента редуваше печеливш удар с непредизвикана неточност. Естонката съумя да реализира ранен пробив и поведе с 3:1, само че след това още веднъж разреши фрапантен спад в изявите си и възвръщане на паритета за 4:4. Последва обаче светкавична готовност от нейна страна и след поредност от превъзходно конструирани разигравания Контавейт още веднъж излезе напред с брейк, който този път се оказа съдбоносен за крайната победа.

Kontaveit not retired yet!

For her last career`s tournament, former World No.2 Anett Kontaveit advances into Wimbledon round 2 beating Lucrezia Stefanini 6-4 6-4

Keep pushing Anett!
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР