Преди няколко правителството на Австрия представи интерактивна карта на “,

...
Преди няколко правителството на Австрия представи интерактивна карта на “,
Коментари Харесай

Австрийското правителство представи карта на исляма

Преди няколко държавното управление на Австрия показа интерактивна „ карта на “, която съставлява диаграма на местоположението на мюсюлманските институции и организации в страната. Инициативата обаче беше подложена на проливен дъжд от рецензии: съгласно опозицията тя способства за „ криминализирането на мюсюлманския метод на живот “ и „ общественото разделяне “, а също по този начин заплашва сигурността на персоналните данни, означават в редакцията на немския народен всекидневник Die Welt.
„ Впечатляващата фасада на музея „ Хундертвасерхаус “ е невероятно да се пропусне. Точно зад ъгъла има къща, която човек надали би забелязал. Джамията „ Туна “ се намира зад сивата врата на жилищен блок. Това е една от стотиците дребни незабележими джамии, постоянно срещани в Австрия и Германия. В доста случаи единствено отдадените знаят къде се намират и какво тъкмо проповядват там “, написа Die Welt в своя публикация, показана от организация Фокус.
Джамията „ Вайсгебер “ във Виена е една от над 600-те точки на картата, която вълнува Австрия от няколко дни. Правителството на канцлера Себастиан Курц показа „ картата на исляма “, която има за цел да осведоми за допустимо най-вече мюсюлмански институции и организации в страната.
 Австрийски крайнодесен водач подаде оставка Австрийски крайнодесен водач подаде оставка
Лидерът на австрийската крайнодясна Партия на свободата (ПнС) Норберт Хофер разгласи оставката си след седмици на междуособици и напрежен...
От нея можете да научите, че джамията „ Туна “ се ръководи от Ислямската федерация - австрийският клон на религиозно-политическото придвижване „ Национална визия “, което също работи в Германия и от доста години е под надзора на Федералната работа за отбрана на Конституцията.
Обясненията за интерактивната карта гласят, че Ислямската федерация ръководи почти 70 джамии в , че имамите им нормално са обучавани в Египет и множеството от тях не приказват немски. И че „ Национална визия “ се стреми към „ ислямски метод на живот в естетика с шериата “, който за нейните почитатели е „ по-голям от районните, културни и обществени условия на обществото “.
Според изданието картата на исляма е последната демонстрация на политиката, с помощта на която Австрия през последните години се трансформира в самобитна „ лаборатория на безкомпромисна битка против политическия ислям “. Германия следи Австрия, с цел да види какви са последствията от сходна антиислямска тактика. За доста немски политици прилежащата страна се трансформира в образец за подражателство. Идеите, показани неотдавна от фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага, са доста сходни с тези, които към този момент се ползват в Австрия.
Отношенията сред управляващите и ислямските асоциации се усложняват от твърдата линия на държавното управление и картата е мощно подложена на критика. „ Криминализирането на метода на живот на мюсюлманите би трябвало да бъде спряно допустимо най-скоро и картата на исляма би трябвало да бъде отстранена “, твърди „ Мюсюлманска юноша на Австрия “. „ Публикуването на имената, функционалностите и адресите на мюсюлманските организации и асоциации, считани за мюсюлмански, съставлява невиждана алена линия “.
„ Мюсюлманска юноша на Австрия “ има намерение да се бори за премахването на интерактивната „ карта на исляма “ в съда. Коалиционният сътрудник на Австрийската национална партия (АНП) – „ Зелени “ са „ раздразнени “ от картата. По-острата рецензия идва от социалдемократите. „ По принцип отхвърлям заклеймяването на религиите “, сподели кметът на Виена, социалдемократът Михаел Лудвиг. „ Тази карта въобще не предизвиква интеграцията, само че предизвиква общественото разделяне. “
 Австрия отстрани карантината за идващите от България с ваксина, негативен тест или документ за преболедуване Австрия отстрани карантината за идващите от България с ваксина, негативен тест или документ за преболедуване
От среднощ са в действие намаляване на ограничаващите ограничения в Австрия, засягащи идващите от България. С теях отпадна карантината за гр...
Има две съществени обвинявания: картата демонстрира всички ислямски организации - без значение дали имат проблематични политически трендове или не - и разгласява точните адреси и имена, което поражда опасения по отношение на отбраната на персоналните данни и заплашва сигурността. Австрийският министър на интеграцията Сузане Рааб, която дава отговор за създаването и действието на картата, има друго мнение: съгласно нея всички употребявани данни са споделени в общественото пространство в интернет или в регистъра на организациите.
„ Ако в този момент казвате, че основавате ислямска организация, само че не желаете никой да знае за това или какво вършиме и кой сте, то това просто приказва за проблем: т.е. предпочитате да проповядвате в тъмни стаички “, отбелязва Рааб. Според нея картата дава отговор и на ползите на мюсюлманите, които не желаят да имат нищо общо с екстремистките придвижвания. „ Те също би трябвало да знаят в коя джамия отиват и какви структури и идеологии стоят зад нея “, сподели тя.
Рааб е приближен човек на австрийския канцлер Себастиан Курц в продължение на доста години. Тя е работила с сегашния държавен водач още когато той заемаше поста държавен секретар по интеграцията при започване на политическата му кариера през 2011 година От този миг стартира дълга политическа битка против политическия ислям. Законът за исляма е в действие от 2015 година и гласи, че австрийското законодателство постоянно има преимущество пред ислямските религиозни наставления. Въз основа на закона Курц затвори няколко джамии и депортира десетки имами през 2018 година макар митингите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
В Германия към момента няма явен курс на връзки с ислямските организации. През април фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага разгласява своята позиция. В документа се споделя, че Германия се концентрира прекалено много върху ислямистите, употребяващи принуждение. В същото време обаче „ представителите на политическия ислямизъм “ в Германия „ се възприемат като законни религиозни представители, а не като последователи на екстремистката идеология “. Християндемократите приканват за основаване на център за документи на „ Политически ислямизъм в Германия и Европа “. „ Силно се предлага работа в мрежа и продан с сходни институции, да вземем за пример в Австрия “, се показва в програмата.
В Австрия ръководещата коалиция сътвори подобен център за документи предходната година. „ Картата на исляма “ е един от първите им огромни планове. Как ще се развият нещата в Германия значително ще зависи от резултатите от изборите за Бундестаг. Но даже идващият канцлер още веднъж да стане представител на ХДС, доста въпроси ще останат отворени, отбелязва Die Welt.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР