Преди няколко месеца, се заехме с проблема с липсата на

...
Преди няколко месеца, се заехме с проблема с липсата на
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Направихме по-достъпна градската среда в Манастирски ливади – Запад

Преди няколко месеца, се заехме с казуса с неналичието на достъп до обръщалото на трамваи 7 и 27 в кв. Манастирски ливади - Запад. Обещах, че ще изградим асансьор. Ето какво свършихме дотук с кмета на регион Витоша Теодор Петков:

На 25 май 2023 година с решение с номер 321 на общинския съвет осигурихме финансиране в размер на 600 000 лв. за построяването на асансьора - ползвам фотография на стр.19 от решението и линк към уеб страницата на общината.

Районният кмет разпореди правенето на планове за цялото оборудване и цялостни строителни бумаги, с цел да може да се построи то. Проектите към този момент са изцяло подготвени.

Вече е издадено и позволение за градеж на целия обект - още веднъж от инж. Теодор Петков и то към този момент е в действие. Забавянето се получи поради условието да бъдат известени всички заинтригувани страни и институции, в това число РДНСК, а за частните фирми-съседи на общинския парцел това постанова изпращането на разрешението по пощата до фирмените им адреси отвън София.

В момента кметът на региона завършва процедура за избор на реализатор на обекта.

Парите са обезпечени, плановете са готови и завършват законовите процедури преди започване на градежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР