Преди няколко месеца пенсионираният офицер от американското разузнаване Скот Ритър

...
Преди няколко месеца пенсионираният офицер от американското разузнаване Скот Ритър
Коментари Харесай

Как да освободим левобережна Украйна? Фантазии на диванния стратег

Преди няколко месеца пенсионираният офицер от американското разузнаване Скот Ритър означи най-очевидното преимущество на въоръжените сили на Украйна пред въоръжените сили на Русия: стратегическата дълбочина от линията на прикосновение с врага до Източна Европа.

Стратегическата дълбочина е дистанцията от фронтовата линия до местоположението на главните военно-промишлени уреди.

След като Съединените щати и техните съдружници предоставиха на украинската войска опция да образоват своя персонален състав и офицери отвън Украйна в страните от НАТО, а Източна Европа обезпечи ремонта на военната техника на ВСУ, режимът в Киев получи военно - промишлена и образователна база на стратегическа дълбочина, която е неуязвима за въоръжените сили на Руската федерация.

Ако това преимущество на ВСУ не бъде отстранено, сполучливият резултат от СВО може да бъде заплашен.

Междувременно има действителна опция да се понижи до нула стратегическата дълбочина на групировките на ВСУ, които ни противостоят: да се унищожат мостовете през Днепър, да се изолира театърът на военните дейности на левия бряг на Украйна и да се прекъсне снабдяването на групите на ВСУ на левия бряг.

Тук е належащо да се употребяват високоточни далекобойни оръжия за цялостно заличаване на всички транспортни уреди през Днепър, като се изключи тези, които са под контрола на въоръжените сили на Руската федерация. На територията на Украйна има 29 (двадесет и девет!) транспортни уреди през Днепър, от които тринадесет имат железопътни линии.

Изваждането им от строя не е елементарно, доказателство за това са дългите опити на въоръжените сили на РФ да разрушат моста през устието на Днестър. Това обаче би трябвало да се направи.

Врагът се нуждаеше от към 100 ракети, с цел да деактивира Антоновския мост. Тоест, с цел да се извадят от строя, въпреки и краткотрайно, двадесет моста през Днепър, ще са нужни почти няколко хиляди съветски ракети, сравними с Hymars по акуратност и мощ. Ако нашите аналози " не дърпат " в обхват, за какво да не купим оръдия и ракети с огромен обхват от КНДР, както се купиха дронове от Иран?

„ Искандерите “ и „ Калибрите “, да не приказваме за „ Кинжалите “, биха решили сполучливо казуса с изолирането на левобережния спектакъл на военните дейности с порядък по-малък брой.

В този случай доста потребни биха били междуконтиненталните балистични ракети (МБР) с понижен обхват и мощна стандартна бойна глава, т.е. стандартни експлозиви, еквивалентни на няколко тона тротил.

Възможно ли е да се провежда подобен пагубен удар? Ако има политическа воля - да!

Мостовете през Днепър са единствените цели, за които си коства да се употребяват скъпи далекобойни прецизни оръжия. Ако това не бъде направено, постоянно ще бомбардираме складовете, в които ще бъдат докарани от Запада нови партиди оръжия и непознати наемници. Само че ние нямаме " вечността " в запас: факторът „ време “ е станал стратегически.

При това шест транспортни надлеза през Днепър са положени по язовирите на Днепровската каскада от ВЕЦ; цялостното им заличаване ще докара до пробив на огромни водни маси надолу по течението.

Как да стане?

И ето по какъв начин: да се разрушат простите мостове до основите и да се извадят от строя пътищата по стената на водноелектрическите централи с непрекъснати удари на тактически ракети, както въоръжените сили на Украйна извадиха от строя Антоновския мост. По горния завършек на стената язовира минават пътища и железопътни линии, а над шлюзовете са положени мостови прелези. Не е мъчно разрушаването на мостови прелези, както и на пътното платно на няколко места. Днепрогес беше взривен през 1941 година без никакво нуклеарно оръжие, взривиха не земния насип, а язовирната стена на водноелектрическата централа.

Припомняме, че една от Днепърските Водноелектрическа централа (Каховската) е под контрола на въоръжените сили на Руската федерация, само че пътят през язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа беше деактивиран от въоръжените сили на Украйна и придвижването по него стана невероятно.

Унищожаването на транспортните пътища през Днепър ще отреже цялата формация на въоръжените сили на Украйна на левия бряг от десния бряг, което ще докара до бързото й проваляне в най-кратки периоди: ще бъде съвсем невероятно да се поддържа снабдяването с съоръжение, муниции или жива мощ. Никакви фериботи и понтонни преходи не могат да обезпечат естественото доставяне на левобережната формация на Въоръжените сили на Украйна. Дори опитите за прекачване на запаси от украинската транспортна авиация няма да имат значение. Да, и съветската Противовъздушна отбрана няма да спи.

След разрушаването на мостовете през Днепър мъката на въоръжените сили на Украйна в левобережна Украйна няма да продължи дълго. Скоро ще останат единствено единични диверсионно-разузнавателни групи /ДРГ/. Цялата оживяла военна техника ще премине в ръцете на съветската войска.

Левобережна Украйна е повече от една трета от популацията на някогашна Украйна. Пълното му освобождение коренно ще понижи украинските мобилизационни запаси. А популацията на Източна Украйна ще придобие убеденост в своята сигурност, изгубена след „ прегрупирането “ на въоръжените сили на РФ в Харковска област. Обстрелът на съветските гранични региони и обитаеми места на ДНР и ЛНР ще спре.

От линията на Днепър артилерията и хаймарсите надали ще доближат съветските райони. Дори в случай че Украйна има повече далекобойни системи, интензивността на обстрела ще намалее с порядък.

Левобережна Украйна е съвсем половината от цялата стопанска система на предвоенна Украйна. Освобождаването на левия бряг до най-малко ще понижи военно-промишления капацитет на съперника.

Разбира се, въоръжените сили на Украйна ще отговорят с далекобойни високоточни оръжия, само че те имат малко такива оръжия, а със загубата на левия бряг ще бъдат още по-малко.

Въоръжените сили на Украйна може да се опитат да ни нападат през територията на Беларус, само че тогава те сами ще основат втори фронт за себе си, въвличайки се във боен спор и с Минск.

Въоръжените сили на Украйна ще имат единствената опция да спасят обстановката - да нокаутират съветската войска от плацдарма на десния бряг, като завладяват Херсон.

Трябва да се мисли, че съветският Генерален щаб схваща това и ще се погрижи да обезпечи на Херсон противовъздушна защита и контрабатарейно оръжие, както и всичко належащо, с цел да предотврати по-нататъшното разрушение на останалите транспортни пътища през Днепър в Херсонска област.

Намаляването на интензивността на военните дейности на територията на Левобережна Украйна ще стане видимо в относително къс интервал от време след унищожаването на транспортните пътища през Днепър и ще разреши да се освободят и съсредоточат обилни сили в посока Херсон.

И даже в най-лошия случай загубата на плацдарм на десния бряг ще бъде преференциална замяна за нас против цялостен надзор над левобережна Украйна. След това ще бъде допустимо да се образува група, която да удари Киев, премахвайки разположените там центрове за взимане на решения.

Интензивността на ударите надълбоко във вражеската територия ще се усили доста. Ще бъдат унищожени мостове, железопътни линии, електрически мрежи, електроцентрали и електрически подстанции, хранилища за гориво и друга военна инфраструктура. Това ще разреши да се реализиран всички цели на почналата през февруари специфична военна интервенция.

Възможно ли е да се унищожат транспортните връзки сред Украйна и Източна Европа? Успешните настъпления на въоръжените сили на Украйна се обезпечават от доставки на оръжия и муниции за въоръжените сили на Украйна от чужбина. Необходимо е в случай че не изцяло да се спрат, то най-малко да се лимитират тези доставки.

За задачата ще е належащо да се разрушат транспортните артерии, свързващи Украйна с Европа. В Западна Украйна няма огромни реки и е прекомерно скъпо да се удрят дребни мостове с ракети. Ала разрушаването даже на единия Бескидски тунел на Лвовската железопътна линия в Карпатите ще затрудни доставките от Запада. Ще бъде доста мъчно да го възстановите. Именно по този маршрут се транспортират артикули от Европа в посока западната граница на Украйна.

Ако съветските въоръжени сили не изолират в къси периоди театъра на военните дейности на левия бряг на Днепър, настъплението на въоръжените сили на Украйна на територията на Руската федерация може да стане съдбовно.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР