Преди няколко месеца парламентът прие промени в структурата за съхранение

...
Преди няколко месеца парламентът прие промени в структурата за съхранение
Коментари Харесай

БСП към сглобката: Действате на проба-грешка, по-добре не предлагайте нищо в енергетиката

„ Преди няколко месеца Народното събрание одобри промени в структурата за предпазване на петрол и нефтени артикули. Сега обаче връщате предходното положение и ние по този начин можем в този парламент да си променяме законите всеки няколко месеца. Това демонстрира, че юридическата мощност на тази сглобка е доста притеснителна. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев  от парламентарната естрада. 
Той обърна внимание, че това не е първия път, в който сходно нещо се случва: „ Преди няколко месеца министърът на финансите искаше да полза газа, който минава през страната. И тогава всички скачахте и казвахте, че това е най-хубавото нещо. Ние от Българска социалистическа партия предупредихме, че това е нелепост и единственият резултат ще бъде банкрут на „ Булгартрансгаз ”. Усетихте се, променихте го. Този законопроект е безусловно същото. ”
По думите на Стойнев ръководещото болшинство не знае какво прави в този парламент и работи на „ проба-грешка ”.
„ Най-добре е просто в енергетиката да не оферирате безусловно нищо, с цел да не се постанова да го поправяме след 2-3 седмици и да връщаме остарялото състояние ”, акцентира социалистът.
„ Кои са имената на „ специалистите ”, които разиграват българската стопанска система и задграничните вложители и ни карат през ден да одобряваме закони и ремонти на законите? Кой е министърът, който е предложил – неотложно му желаеме оставката, защото внася безпорядък в запасите от петрол и нефтени артикули в България ”, реагира националният представител проф. Румен Гечев .
Той обърна внимание, че още първия път, когато се е променял този закон, Българска социалистическа партия е предизвестила какво ще се случи.
„ Казах ли ви, че не е допустимо за една година 100% от запасите да останат в България? Казах ли ви, че не може и 50% да се реализира след 3 месеца? Казах ли ви, че това ще докара до безпорядък в запасите и върху работата на освен една рафинерия, а има и други рафинерии в България, с изключение на тази, против която сте се насочили? И тъкмо другите рафинерии ви дръпнаха ушите и ви споделиха, че сте създали огромен гаф, така няма по какъв начин да влагат стотици милиони, с цел да изпълнят тази налудничава задача ”, сподели още проф. Гечев.
И заключи: „ Това е в действителност един симптом на това по какъв начин не би трябвало да се работи. И всичко това - подчинено на някакви антируски закони, които в действителност нанасят вреди на България. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР