Преди няколко месеца от Peugeot представиха новото 308, а днес

...
Преди няколко месеца от Peugeot представиха новото 308, а днес
Коментари Харесай

Новото Peugeot 308 SW показа, че комбитата също могат да са стилни


Преди няколко месеца от Peugeot показаха новото 308, а през днешния ден виждаме и по-практичната му версия в SW вид, която демонстрира, че комбитата не постоянно би трябвало да са със отегчителен дизайн.



В предната част 308 SW е идентично с хечбек версията, а измененията стартират след „ В “ колонката. Можем да забележим, че линията на тавана пада в задната част, което най-вероятно се отразява малко на пространството в интериора, само че пък придава приятна форма на купето като цяло и спомага за намаления коефициент на противодействие.



В задната част първото усещане се сграбчва от стоповете, които с изключение на забавна форма, разполагат и с приятни графики, а над тях можем да открием дребен спойлер, който с изключение на дизайнерска роля има и функционална такава. В долната част на задната ризница виждаме два подправени накрайника на ауспуха.



Интериорът е еднакъв с този на общоприетото 308, като разлики можем да открием само в пространството, заради увеличеното с 55 милиметра междуосие и обща дължина на SW модела, която е с 27см повече. Под електрическата врата на багажника можем да открием размер от 608 литра, които нарастват 1634 в случай че задните седалки бъдат гътнати.



Под капака можем да открием идентични мотори като при 308, което значи 1.2-литров бензинов мотор със 130 конски сили или 1.5-литров дизел със същата мощ, които задвижват само предните колела посредством автоматизирана трансмисия.



Предлагат се и две plug-in хибридни варианти, комбиниращи 1.6-бензинов мотор и електромотор, чиято сумарна оптималната мощ доближава надлежно 180 или 225 конски сили, които още веднъж се предават само към предните колела посредством автоматизирана трансмисия. Електрическият пробег и при двете вариации е към 60 километра. Очаква се първите доставки да стартират преди края на тази година, като към момента не се загатва нищо за цените.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР