Преди няколко месеца Microsoft отправи предложение за придобиване на гейминг

...
Преди няколко месеца Microsoft отправи предложение за придобиване на гейминг
Коментари Харесай

Кога ще излезе PlayStation 6

Преди няколко месеца Microsoft насочи предложение за придобиване на гейминг колоса Activision-Blizzard за сумата от 68.7 милиарда долара, само че в сагата незабавно се намеси и Sony с опит да блокира договорката. 
 Мicrosoft, Activision Blizzard и договорката за придобиване за 68.7 милиарда $
Какво си купи Microsoft за 68.7 милиарда $

Microsoft към този момент е третата най-голяма гейминг компания

В момента сливането на двете компании се преглежда от английските органи за защита на конкуренцията, които би трябвало да преценяват дали сходна договорка няма да ощети японската компания и да трансформира Microsoft в самобитен монополист.  

Един от документите по случая се оказва изключително забавен, защото в него Sony разкрива по кое време възнамерява да пусне идващия си PlayStation. 
 Снимка 596598

По напълно публични данни това се чака да се случи в края на 2027 година или през 2028 година, само че същинските почитатели на PlayStation може да не са в толкоз огромен екстаз тогава. 

Като част от договорката си с Activision, Microsoft разгласи по-рано, че в случай че двете компании фактически се слеят, заглавията на Activision-Blizzard ще бъдат налични за PlayStation единствено до 2027 година

Това включва паметни имена като Diablo, Overwatch, Hearthstone, само че и една от най-популярните игри на всички времена - Call of Duty. 
 Снимка 471246

Именно последната се оказва ябълката на раздора сред Sony и Microsoft, като Sony пледира, че PlayStation ще загуби голяма част от потребителската си база, в случай че Call of Duty стане извънредно заглавие за Xbox. 

От компанията изясняват, че биха могли да разработят лична, сходна на Call of Duty игра, само че това би лишило години и би коствало милиарди. 

Sony даже си разрешава да даде Battlefield на EA като образец за несполучлив опит за копие на известния боен шуутър. 
 Call of Duty: Modern Warfare, PlayStation, Русия и за какво не разрешиха играта в страната
Русия против Call of Duty: Modern Warfare

Какво не им харесва на руснаците

Твърденията на японската компания несъмнено не звучат безпочвени и не е мъчно да си представим, че Xbox на Microsoft най-сетне може би ще успее да задмине PS по известност и продажби, в случай че игрите на Activision-Blizzard спрат да са налични за PS. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР