Преди няколко месеца ме диагностицираха и с рак, който имаше

...
Преди няколко месеца ме диагностицираха и с рак, който имаше
Коментари Харесай

Здравко, на когото сърцето бие отдясно: Победих рака!

" Преди няколко месеца ме диагностицираха и с рак, който имаше разсейки. След като отрязаха ядрото, трябваше да се преборя с разсейките. Доста време бях на химиотерапия. Затова при предходното посещение нямах брада и коса. След скенер и консултация със експерти, заключението е, че съм го победил - това е последната хубава вест ". Това сподели пред bTV Здравко Димов, боен водач.

След злополука с мотор преди към 2 години той получава контузия, която съгласно лекарите е несъвместима с живота. Младият мъж обаче оборва това изказване и се трансформира в един от 58-те души в света, които оцеляват, откакто сърцето им се реалокира вдясно.

" Малко по малко се връщам. Опитвам се да доближи физическото равнище, на което бях преди. По-трудно е, по разбираеми аргументи, само че не се давам. Спортът и дисциплината, която командирите и родителите ми са построили в мен, са силата, която ме върна ".

Върнал се е и към огромната си пристрастеност - да плува, а кара и колело.

" Във фитнеса не мога да съм толкоз работлив, колкото ми се желае и съм насочен към упражненията за кардио ", уточни той. Продължава и рехабилитация на лявата му ръка.

" Казаха, че може да е нужна още една интервенция или две. Имам обзор на 8 май. На 12 май ще първата и уповавам се последната интервенция. Карах и мотор - едно малко моторче ", показа Здравко Димов.

" Аз постоянно съм бил деятелен. Преди към седмица летях със аероплан. Последно пилотирах октомври 2020 година. Две години не съм летял. Липсва ми доста. Като се виждам с сътрудници - те непрекъснато приказват за авиация. Това си остава за цялостен живот ", добави военният водач и посочи, че сътрудниците му го поддържат.

" Командирът беше на злополуката още преди майка ми. И физически, и финансово ми помогнаха - всичко вършат за мен, за което съм доста признателен ".

За последно се чува с лекарите си на Бъдни вечер и поддържа връзка с тях. Пожелава си фамилията му да се усили, да са здрави, щастливи и дружно.

" Въпреки, че животът ми е по-различен, аз считам, че е по-добър в този момент. Намерих човек до себе си. Имам семейство - това е най-хубавото. И имам вяра, че ще стават по-хубави нещата ", безапелационен е Здравко Димов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР