Преди няколко години, компанията 37signals беше изумена от своите разходи

...
Преди няколко години, компанията 37signals беше изумена от своите разходи
Коментари Харесай

Софтуерната компания зад Basecamp замени облачни услуги със собствени сървъри и вече пести милиони

Преди няколко години, компанията 37signals беше изумена от своите разноски за облачни услуги, най-много тези на Amazon Web Services (AWS). Това ги подтикна към решение за преход към потребление на лични сървъри.

Сега излиза наяве, че 37signals ще спести съвсем 2 милиона $ през първата си „ чиста година ” след прекосяването към лични хардуерни решения за по-голямата част от потребностите си.

Тези спестявания се чака да нарастват още повече, защото преходът към момента не е приключен изцяло.

В обява в LinkedIn, основният механически шеф Дейвид Хайнемайер Хансон изясни, че 37signals сполучливо е преместила седем облачни приложения, в това число своя инструмент за имейл и календар HEY, от AWS към лични сървъри. Това е станало през лятото на 2023 година

Заради изискванията по разнообразни контракти, които изтичат последователно до края на годината, 2024 година ще е първата цялостна „ чиста година ”, в която спестяванията се регистрират изцяло.

Според Хансон, постигнатите резултати са даже по-добри от първичните прогнози.

В момента разноските на 37signals за облачни услуги възлизат на към 1,3 милиона $, което съставлява понижение с съвсем 2 милиона $ на годишна база. Очакванията са общите спестявания да надвишават в началото плануваните 7 милиона $ за интервал от пет години.

37signals е вложила към 700 хиляди $ в хардуер, главно закупен от Dell.

Тази инвестиция към този момент е възвърната с помощта на постигнатите спестявания още през 2023 година, когато започнаха да отпадат разнообразни контракти за облачни услуги.

Останалите 1,3 милиона $, които 37signals към момента изразходва за облачни услуги, са свързани с AWS S3, като това е част от 4-годишен контракт, който изтича идващото лято.

Компанията възнамерява да се откаже и от тези услуги, като сега съхранява съвсем 10 PB данни в S3.

37signals възнамерява да размени AWS S3 с настройка, основана на Pure Storage, която ще обезпечи смесен потенциал за предпазване от 18 PB. Първоначалната инвестиция за това решение се чака да бъде равна на едногодишната такса, която компанията сега заплаща за услугите на AWS S3.

Това довежда общите ни планувани спестявания от елиминирането на облачните услуги до над 10 милиона $ за пет години, като в същото време получаваме по-бързи компютри и доста повече място за предпазване.

Хансон

Въпреки че изборът сред облачно и локално предпазване зависи от характерните потребности и инфраструктура на всяка организация, Хансон акцентира, че решението на 37signals е довело до обилни изгоди.

Според някои анализатори, въпреки и историите за компании, които напущат облачните услуги, да стават по-чести, делът на тези компании към момента остава най-малък. Въпреки това, триумфът на 37signals е незабравим образец за вероятните спестявания и изгоди от подобен преход.

След повече от година, екипът, който ръководи всичко, остава същият. Нямаше скрити спомагателни натоварвания, водещи до потребност от разширение на екипа, макар че някои анализатори предвиждаха това, когато обявихме нашите планове.

Хансон
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР