Преди няколко години блокчейнът беше голяма тема на разговор в

...
Преди няколко години блокчейнът беше голяма тема на разговор в
Коментари Харесай

Големите банки правят малки стъпки към комерсиализация на блокчейн

Преди няколко години блокчейнът беше огромна тематика на диалог в бранша на финансовите услуги. Няколко огромни банки тестваха технологията, привлечени от обещанието да подобрят някои от поостарелите процеси.

Тази година вложителите могат да се простят с мисълта къде отиде блокчейнът. След доста звук през 2017 година, когато цената на криптовалути като биткойн скочи внезапно, заемодателите към този момент не приказват изключително за технологията, колкото преди. Но това не значи, че са спрели да влагат в нея, написа CNBC.

Блокчейнът всъщност е друга форма на база данни, която се поддържа от компютри. Досега банките основно са избрали да възприемат някои от правилата, стоящи зад него, като го приспособяват към крипто за разнообразни случаи на потребление.

В Италия огромна част от банковия бранш към този момент употребява Spunta, мрежово основана блокчейн технология, предлагана от компанията R3 от Ню Йорк, за координиране на салдото сред финансовите институции.

И въпреки всичко, италианският пазар съставлява единствено една частичка от европейския и, несъмнено, международния.

„ Това е началото. Ще се радваме да я забележим (бел. ред. – технологията) в други европейски страни и по-късно световно. Инфраструктурата, която имат, основава основата за внедряване на други технологии, които в действителност могат да имат въздействие върху крайната точка “, счита основният изпълнителен шеф на R3, Дейвид Рутър.

За някои огромни банки фокусът от ден на ден ще бъде да схванат по какъв начин в действителност могат да завоюват пари от блокчейн. Наскоро да вземем за пример JPMorgan разкри, че пуска на пазара вътрешната си цифрова валута JPM Coin за първи път с огромен софтуерен клиент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР