Преди няколко години 37-годишният лондонски композитор Джон Чембърс и други

...
Преди няколко години 37-годишният лондонски композитор Джон Чембърс и други
Коментари Харесай

Мъж откри 7 братя и сестри след ДНК тест за родословие

Преди няколко години 37-годишният лондонски композитор Джон Чембърс и други членове на фамилията му получили комплект за ДНК проби като коледен подарък. Популярните проби за потекло нашумяха преди няколко години, когато десетки хора започнаха да изследват произхода си. Когато мъжът си направи теста, оказа се, че неговият биологичен татко е донор на генетичен материал, който има най-малко седем други синове и дъщери от разнообразни майки, предава NOVA.

„ Баща ми се забави и по този начин не изпрати теста си за инспекция. Аз пък си помислих: „ Защо пък не? Ще схвана до каква степен съм викинг. "

Тогава Джон осъзнал, че генетичният материал на брат му съответствува с този на майка му, само че не и с този на татко му.

„ Погледнах резултатите и си помислих: „ Боже мой, мама си е имала ухажор? “ Когато ми споделиха всичко, останах комплициран. Настъпи прочувствена смяна за идващите седмици и месеци “, споделя Джон Чембърс.

След това изобретение целият му живот се разделя на преди и след. „ Губиш своята еднаквост. Други хора, които са разбрали, че са заченати от донор на сперма, оповестяват за сходни прекарвания. Те се питат: „ Кой съм аз в този момент? “, показа още той.

Сега обаче британецът постоянно се вижда с доведените си братя и сестри. Ходят по питейни заведения и вършат фамилни барбекюта. Освен това те разкрили биологичния си татко и се срещнали с него в механа. „ В началото той беше малко леден и това беше разбираемо. Той очевидно се притесняваше, че самоличността му е разкрита “, изясни Чембърс.

От 2005 година в Обединеното кралство има закон, който отстранява анонимността на донорите на яйцеклетки и сперма. Сега хиляди хора могат да се срещнат и да научат самоличността на своите биологични родители.

Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР