Преди няколко дни в непосредствена близост до къщата на Габор

...
Преди няколко дни в непосредствена близост до къщата на Габор
Коментари Харесай

Сърби в шок след престрелка между мигранти

Преди няколко дни в непосредствена непосредственост до къщата на Габор Сабо в Хайдуково е избухнала престрелка. Мигрант е стрелял с автоматизирано оръжие. Друг мигрант, афганистанец, е погубен, а други двама са били признати в болничното заведение в близкия град Суботица с огнестрелни рани в крайниците. Сабо споделя, че по-рано същия ден е чул изстрели от близката гора. Малко след девет часа вечерта престрелката продължава тъкмо до къщата му. Той бил у дома със брачната половинка си и двете си дребни деца.

 
Зaтворих всички порти и прозорци. Не можах да дефинира тъкмо от кое място идваше звукът, само че беше доста близо. Барикадирахме се в къщата. По-късно видяхме един мигрант с пушка.
Габор Сабо, гражданин на Хайдуково

Заподозреният към момента не е арестуван. Хайдуково е в боязън. Полицията патрулира по улиците на селото. Казват ни, че не трябва да се отдалечаваме от селото и сигурно не трябва да отиваме в гората, която свършва покрай къщите. Там не е безвредно. 

На въпрос дали върви в гората и дали се опасява Габор дава отговор: „ Не, никога. Не единствено в гората, там имаме овощна градина и градини и... Вече не я обработваме, тъй като не знаем какво може да се случи. "  

Докато локалните се опасяват за живота си, кметът на Суботица Стеван Бакич споделя, че няма причина за безпокойствие, тъй като локалните поданици не са в заплаха.

Бившият кмет на Суботица, който в този момент е един от водачите на опозицията, твърди противоположното – жителите са в заплаха и системата не ги е защитила в продължение на години. 

 
Имахме безпределно доста случаи, в които мигрантите унищожаваха реколтата на хората, подпалваха летните им вили или даже пространствата, дадени им за заслон. Държавата не е направила нищо, с цел да компенсира вредите или да възвърне по някакъв метод вредите на локалните хора.
Йене Маглай, Гражданско придвижване Суботица

Габор Сабо споделя, че престрелката е почнала тук, до автомагистралата, тъй като това е мястото, където таксиметровите водачи докарват мигрантите. Унгарската граница е единствено на няколко километра. За локалните поданици звукът от пукотевица към този момент не е нещо извънредно. През юли предходната година при престрелка сред двете групи мигранти е имало жертви и ранени хора.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР