Преди няколко дни в китайското посолство в САЩ във Вашингтон

...
Преди няколко дни в китайското посолство в САЩ във Вашингтон
Коментари Харесай

Китайският посланик в САЩ призова за премахване на препятствията в образователния обмен

Преди няколко дни в китайското посолство в Съединени американски щати във Вашингтон се организира мероприятие за отбелязване на 45-ата годишнина от началото на просветителните обмени сред Китай и Съединените щати, както и за честване на Китайската нова година. Повече от 500 представители на американската просветителна общественост и студенти от двете страни взеха присъединяване.

В речта си китайският дипломат в Съединени американски щати Сие Фън уточни, че от 45 години насам просветителното съдействие постоянно е било една от областите на междукултурния продан с най-вече резултати и е от главно значение за постоянното развиване на китайско-американските връзки.

Той моли за унищожаване на трудностите в просветителния продан. Всеки месец десетки китайски студенти получават отвод за влизане в Съединените щати или са депортирани, макар че имат годни визи и нямат престъпно досие. Това е безусловно недопустимо. Китайската страна показва формалното си противоречие със съответните политики на Съединените щати и ще продължи уверено да пази законните права и ползи на китайските жители.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР