Преди няколко дни в Хонконг приключи изложението Global Mobile Electronics

...
Преди няколко дни в Хонконг приключи изложението Global Mobile Electronics
Коментари Харесай

Китайските ODM производители обърнаха внимание на Windows 10 за ARM процесори

Преди няколко дни в Хонконг завърши ревюто Global Mobile Electronics Show 2018, на което компанията Weibu показа преносимия компютър с прозаичното име H133W-MY. Устройството се базира на SoC Qualcomm Snapdragon 835 и работи под ръководството на операционната система Windows 10 за ARM процесори.

Лаптопът Weibu H133W-MY е напълно елементарен. 13,3-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела, 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш диск. Използва се чипа Qualcomm Snapdragon 835, макар че днешните аналогични компютри се базират на Snapdragon 850. Батерията е с потенциал 5000 mAh, има USB Type-A и Type-C портове.



Интересното тук е друго. Weibu е ODM производител, разработващ и произвеждащ устройства за други, по-големи марки. Към сегашен ден, таблети и компютри за платформата Qualcomm-Windows създават единствено най-големите играчи на пазара, като Asus, HP, Lenovo, Samsung. Но не щеш ли се появява китайска конкуренция, което постоянно води до намаление цените.

Разширяването на броя OEM и ODM сътрудниците сигурно ще укрепи позициите на Qualcomm на пазара за таблети и преносими компютри. Очаква се съществено усилване на конкуренцията и може би осезателно по-ниски цени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР