Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал огромен метеорит,

...
Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал огромен метеорит,
Коментари Харесай

Страховито! Огромен метеорит удари Русия, отряза цял хълм

Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал голям астероид, Когато е паднал е докоснал върха на рид и се е приземил в коритото на река. Властите не изключват въвеждането на спешен режим, съобщи ръководителят на Верхнебуреинския регион Алексей Маслов, представен от информационните организации, съобщи Блиц.

 

„ Очевидно е, че астероидът е бил голям, щом е затрупано коритото на реката в продължение на 40 метра, в този момент на това място са изпратени две групи, една от нашия регион, а другата от Амурската област. Те имат сателитен телефон и дозиметри, с цел да дефинират равнището на радиация. В продължение на няколко дни Бурейската Водноелектрическа централа отбелязваше, че притокът в язовира е намалял, само че те не можеха да дефинират аргументите. Надявам се, че групите скоро ще стигнат до мястото и ще схванат детайлностите ”, сподели Маслов пред локалните медии.

Според него свлачището, провокирано от удара на метеорите е дълго 700 метра, необятно 400 метра и високо 80 метра над равнището на леда, като е потънало на 25 метра дълбочина. " Руслото на реката е затворено от единия до другия бряг. Половината рид го няма ", добави Маслов. 

Свлачището е намерено от ловци, които описват, че има и повалени дървета.  " Хълмът е срязан под надолнище към реката и то релативно равно. Ако хвърлиш върху купчина пясък ябълка, остава сходна диря. Но какво може да е това, което е срязало такава голяма земна маса. Това е невероятно да бъде направено от човешки лъце ", уверен е Маслов. 

По предварителни данни, коритото на река Бурея е блокирано на към 70 километра от най-близкото село Чекунда. Инцидентът е докладван на ръководителя на Министерството на изключителните обстановки. Маслов означи, че в случай че астероидът увеличи равнището на водата в реката, което ще аргументи опасност от наводнение на селата, ще бъде оповестена изключителна обстановка. Информацията беше предадена на министъра на изключителните обстановки, а галактически спътници са включени в оценката на обстановката.

В мрежата са оповестени и фрагменти от мястото, където е паднал астероидът. Според създателя на видеото небесното тяло е образувало на земята великански кратер, който може да блокира придвижването на водата в реката. 
 



 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР