Преди няколко дни стана ясно, че Левски е осъден на

...
Преди няколко дни стана ясно, че Левски е осъден на
Коментари Харесай

Валентин Николов: Поехме евентуалната неустойка на Левски от 60 хил. евро с допълнителни остъпки

Преди няколко дни стана ясно, че Левски е наказан на първа инстанция да заплати на компанията за спортна екипировка "Макрон " 60 хиляди евро по отношение на контрактувано несъблюдение, което датира от лятото на предходната година.

Тогава притежателите на "сините " прекратиха едностранно тригодишния контракт с италианците, подписан през декември 2019 година и влезнал в действие на 1 юни 2020 година, с цел да сключат нов подобен с "Joma ".

Gong.bg се свърза с представителя на "Joma " за България - Валентин Николов, който разгласи любопитни детайлности по договорката. Той показа, че неговата компания е осигурила парите за възможна наказателна клауза посредством спомагателни отстъпки от търговски покупко-продажби, като тези пари през двете години ще се събират точно за тази цел.

"Вярно е, че нашата компания ще поеме парите за неустойката по контракта. Само, че това няма да стане като извадим 60 хиляди евро. Имаме съглашение с Левски. Ние вършим спомагателни отстъпки при всяка комерсиална договорка, като парите от тези отстъпки се събират и отиват за неустойката. Разбира се, в случай че има такава, защото доколкото разбирам Левски ще апелира решението. Например - Левски продава наш продукт за 10 лв., като има спомагателна отстъпка от 1-2 лв., като тези пари отиват за възможна наказателна клауза. Ако няма наказателна клауза, събраните средства от спомагателните отстъпки остават за клуба. Ние няма да си ги желаеме. Такова съглашение сключихме, когато Тити Папазов влезе в управата на Левски. Папазов не е ощетил с нищо Левски ", съобщи Николов пред Gong.bg .

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР