Преди няколко дни стана ясно, че български пехотинец е загинал

...
Преди няколко дни стана ясно, че български пехотинец е загинал
Коментари Харесай

Български военен, обучаващ снайперисти в Украйна: Светослав е загинал в близък пехотен бой

Преди няколко дни стана ясно, че български пехотинец е умрял в Украйна. Неговото име е Светослав Славков, на 31 години от София. Заминал е през ноември да се бие за Украйна, единствено два месеца по-късно стана ясно, че е умрял във военните дейности. По този мотив в предаването " На фокус " по Нова телевизия гостува българин, който образова снайперисти за украинската войска.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12361
Той е познавал Светослав от скоро, трябвало е да се видят. Заради работата си в Украйна, резервираме лицето му прикрито.

Той описа, че последно е приказвал със Светослав през декември предходната година.

„ Българите в Украйна сме доста малко и би трябвало да си оказваме помощ “, показа боецът. „ Можех да му оказа помощ с екипировка, образование, да откри по-добро поделение “, сподели той. По негови думи Светослав е бил в обособен пехотен батальон. Военният описа, че мъжът е умрял в непосредствен пехотен пердах.

Войникът изясни, че в Украйна образова групи на Главното разследващо ръководство на страната и посочи, че става дума за високоточкови стрелци.

Той показа, че е в Украйна от 2014 година. „ Заминах от любознание поради Майдана, не допусках, че ще остана там и ще вземам участие във война. Останах поради хора, влияеха ми прочувствено “, уточни боецът.

" В момента украинската войска не е добре подготвена и не е в положително положение, поради неналичието на готови фрагменти. Имат огромни загуби. Няма задоволително офицери. Нивото на ръковоство на украинската войска е доста ниско “, сподели той.

По негови думи идеята на Украйна е обективна и си коства да бъде подкрепена.

Той показа, че цивилната му работа е във компания, която създава екипировка и за военни, и за цивилния пазар.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР