Преди няколко дни шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе

...
Преди няколко дни шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе
Коментари Харесай

Джокович за присъдата на Бекер: Сърцето ми е разбито, просто се моля за него

Преди няколко дни шесткратният първенец от Шлема Борис Бекер бе приет за отговорен по 4 от повдигнатите му 24 обвинявания, измежду които са укриване на задължения, евакуиране на активи и неразкриване на имущество. Така някогашният №1 бе наказан на 2 години и половина отнемане от независимост, половината от които ще прекара в пандиза.

В продължение на 3 години (от 2013 до 2016 г.) германецът бе ментор на Новак Джокович, като през този интервал сърбинът завоюва 6 трофея от Шлема и още 14 трофеи от сериите " Мастърс 1000 ". По време на конференцията си преди началото на шампионата в Мадрид лидерът в международната класация разяснява новината за присъдата на някогашния си треньор, споделяйки какъв брой мощно съжалява за обстановката, в която е подложен Бекер.

" Съкрушен съм за него, сърцето ми е разрушено. Той е дълготраен мой другар, беше ми и треньор за три години. Някой, който считам за непосредствен човек в живота си и който е съдействал доста за триумфите в кариерата ми. Няма да встъпвам в детайлности за присъдата, тъй като не съм в положение да го направя, само че като негов другар ми е извънредно тъжно за него. Няма доста неща, които мога да кажа сега.

Надявам се, че ще премине през този интервал, в който би трябвало да бъде в пандиза, и че когато излезе, ще може да живее естествен живот. Не знам дали е подходящо да използваме думата " естествен ", тъй като животът се трансформира за всеки, който отива в пандиза, изключително за толкоз дълго време. Така че не знам по какъв начин ще се развият нещата. Просто се апелирам за него. Надявам се всичко да е наред във връзка с неговото здраве, най-много психическо такова, тъй като това ще бъде най-голямото предизвикателство ", сподели 20-кратният първенец от Шлема.

Novak Djokovic about Boris Becker
— THE JOKER(S)
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР