Преди няколко дни се разрази един от най-големите скандали през

...
Преди няколко дни се разрази един от най-големите скандали през
Коментари Харесай

Басилашвили отрече обвиненията: Няма да приема подобно накърняване на репутацията ми

Преди няколко дни се развихри един от най-големите кавги през последните години в света на тениса, откакто двама играчи от топ 50 бяха уличени в споразумяване на мачове. Става въпрос за Аслан Карацев и Николоз Басилашвили, които наскоро имаха работни взаимодействие с беларуския треньор Игор Яцик, против който се води дело по отношение на обвинявания от същия темперамент.

Специалистът беше задържан по време на Ролан Гарос, откакто две някогашни негови състезатели разкриха по какъв начин им е предложил пари, с цел да изгубят дадени срещи. Германският публицист Яник Шнайдер пък организира следствие, след което имаме цялостни учредения да считаме, че същото се е случило с Карацев и Басилашвили. Това се дължи на сериозните придвижвания в коефицентите на редица дуели с присъединяване на въпросните състезатели, както и на показания от страна на прочут съветски треньор.

Двамата играчи на доктрина биха могли да бъдат извадени от спорта доживот, само че към този момент не са им повдигнати обвнения и те не престават да се изявяват в ATP Тура, като тази седмица взеха присъединяване на конкуренцията в Бощад, където руснакът доближи до четвъртфиналите, а грузинецът отпадна още на старта.

Впоследствие Басилашвили разгласява обществено изказване, в което отхвърли да е взел участие в " черно тото ", а ето и цялостните думи на международния номер 25:

" Миналата седмица разбрах, че медиите в Германия обвързват името ми с евентуално присъединяване в споразумяване на мачове. Тези изказвания нямат никакво съображение и ги отхвърлям по допустимо най-категоричния метод. Няма да приема името и репутацията ми да бъдат жестоко накърнени посредством неоснователни и неуместни обвинявания.

Затова упорствам сходни изказвания и неистини да спрат неотложно и дано обществеността знае по какъв начин отхвърлям напълно всички неуместни написани неща по собствен адрес. Упълномощих немска адвокатска адвокатска фирма да пази моите ползи и да работи по всички вероятни способи за битка с тази извънредно нездравословна дезинформация " - приключи яростно тенисистът.

" I will not accept seeing my name and reputation being severely violated through baseless and absurd accusations " - Nikoloz Basilashvili denies match-fixing allegations
— Sportskeeda Tennis (@SK__Tennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР