Преди няколко дни руският президент Владимир Путин съобщи, че в

...
Преди няколко дни руският президент Владимир Путин съобщи, че в
Коментари Харесай

Русия модернизира управлението на ядрените си оръжия

Преди няколко дни съветският президент Владимир Путин заяви, че в Русия е основан нов център за ръководство на стратегическите нуклеарни сили (СЯС), който би трябвало да е сигурен като автомат " Калашников ". По разбираеми аргументи съответните му характерности и местоположението му не са обявени, само че съветският уебсайт topcor.ru се пробва да направи някои догатки с отчитане на провокациите на времето.
Според обществени източници, още от руските времена Руската федерация (РФ) разполага с по този начин наречения " Периметр " или " Мъртва ръка ". Системата е основана за гарантиране на ответно-насрещен удар по отношение на предпазен нуклеарен удар на Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО.
Счита се, че " Периметр " работи по следния метод: Системата за предупреждаване за ракетно нахлуване би трябвало да записва офанзивата, а разположените в основни точки на страната датчици да засекат сеизмичните тласъци от попаденията и радиационното заразяване на местността. После " Мъртвата ръка " прави опит за връзка с " нуклеарното куфарче " на президента, с Министерство на защитата и с началника на Генералния щаб. Ако това не стане, отива питане към командния пункт на ракетните войски със стратегическо предопределение (РВСН). Ако и там нещата са зле, " Периметр " стартира да отмъщава на агресора. Изстрелва се командна ракета, която подава сигнал към всички останали системи на РВСН за офанзива в отговор.
 Япония не мисли да взе участие в Договора за възбрана на нуклеарното оръжие Япония не мисли да взе участие в Договора за възбрана на нуклеарното оръжие
Япония не има намерение да се причисли към Договора за възбрана на нуклеарното оръжие (ДНЯО), който би трябвало да влезе в действие на 22.01.21 година,...
След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, доста неща за военните се трансформираха в отрицателна страна.
Първо, военната инфраструктура на НАТО се приближи до самите граници на РФ. Съединени американски щати излязоха от (Договора за ракетите със междинен обсег) и системно се доближават до разбъркване в Европа на свои ракети със междинен обхват. Засега не е ясно ще бъде ли удължен договорът за СНО-3 или не. Има опасения, че Пентагонът усилва своите благоприятни условия по превантивното заличаване на шахтите и стартовите комплекси на РВСН, които би трябвало да задейства " Периметр ".
Второ, съществено напреднаха техническите благоприятни условия за осъществяване на хакерски атаки. Разбираемо е, че военната инфраструктура се разграничава от гражданската по нивото на сигурност, само че и " бойните хакери " на евентуалните съперници също не спят. Става ясно, написа topcor.ru, че е нужна дълбока рационализация на командния център с отчитане на изменените условия и появяване на нови технологии.
От изказването на Путин не излиза наяве дали става дума за потребление на инфраструктурата на остарелия " Периметр " или към този момент се е появил " Периметр-2 ".
 Украйна възнамерява основаването на нуклеарно оръжие Украйна възнамерява основаването на нуклеарно оръжие
„ Украйна има неповторими благоприятни условия - интелектуални, организационни и финансови – за основаване на лично нуклеарно оръж...
Съгласно обществена информация, в РФ има два нуклеарни бункера, способни да устоят удара и на най-мощните ракети и те се намират източно от Урал: единият е в Свердловска област, а вторият е в Башкирия. И двата бункера са на огромна дълбочина – надлежно на 300 и 900 метра под земната повърхнина. Дублиращи подземни убежища, способни да извършват функционалности на команден център, има и в европейската част на Русия – в Москва и край града. Местоположението им не е огромна загадка и да се скрият още по-дълбоко надали е допустимо, само че се допуска, че може да е основан нов под земята бункер на дълбочина, задоволителна за отбрана от американски термоядрени гравитационни бомби В83-1, предопределени за поразяване на изключително предпазени обекти.
Главното условие към " Периметр-2 " е оптималната дарба за оцеляване, дарба да понесе всевъзможни офанзиви и да направи възмездието неотвратимо.
Още: " "
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР