Преди няколко дни ръководен служител на МВР заяви, че на

...
Преди няколко дни ръководен служител на МВР заяви, че на
Коментари Харесай

Пробита ли е националната ни сигурност заради мигрантския поток?

" Преди няколко дни управителен чиновник на Министерство на вътрешните работи съобщи, че на денонощие се залавят по 1000 индивида. А в случай че следваме статистиката, че се залавят 7 пъти по-малко, в сравнение с минават, би трябвало да минават 7 хиляди на денонощие, само че това е невъзможна цифра. И въпреки всичко, те са задоволително доста, откакто след трагичния случай в Бургас бяха хванати към 150 в самия град. Всички тези изказвания, че страната ще отговори с цялата си мощност, са един огромен балон, тъй като е неприемливо рейс, снет от придвижване, да бъде закупен от Харманли, да се придвижи на 180 км. на изток, без никой да го забележи ", сподели специалистът по национална сигурност Славчо Велев в студиото на " Денят ON AIR ".

Според политолога проф. Минчо Христов  страната я няма където има пари.

" За всеки мигрант сумите са разнообразни. Това е огромният проблем. Ние като общество би трябвало да създадем всичко допустимо да отстраним тези политически субекти, които блестят със своята липса. Вижте какво става с мигрантите, какво става с горивата. Преди година изнесохме обстоятелства какъв брой са надценени горивата.  При 150 долара за барел, горивата бяха 2,70 лева, сега " Лукойл " ги купува за 80 долара за барел.  В момента тук горивото би трябвало да е 1,40 лева ", добави той.

По думите му става въпрос за 5 милиарда годишно, които се " смъкват " от джобовете на водачите. А от " Движението на непартийните " застават против лъжите на партиите.

" Аман от неистини, те ни унищожиха от неистини. То не беше за газа, то не беше за горивата, танкерите, цените на тока, пък нито един патрон за Украйна. Ясно е къде отива българското оръжие.  Кулеба благодари на всички страни от Европейски Съюз за постоянните доставки на оръжие, като се изключи Унгария и Австрия. Така че включително сме ние ", акцентира експертът по национална сигурност.

" И мигрантите, и боклукът, и цените, и инфлацията - всичко това е навързано с българската мафия, която е проникнала надълбоко в българския парламент ", отсече проф. Минчо Христов.

Велев счита, че за границата ни би трябвало да ни се помогне с задоволително механически средства и пари.

" Омар нито е на 15 години, нито е Омар. Неглижирахме казуса с Близкия Изток години наред, нямаме дипломат в Сирия.  Канала го командва оня в Истанбул, който им взема документите, дава им парите и ги праща на избрани адреси в Европа.  И по този начин по канала се навързват всякакви медиатори, в това число с присъединяване на такива, които би трябвало да си затварят очите, че е минал този рейс, че не са го видели. Как на идващия ден след гибелта на двете български момчета се появи нов рейс в Бургас? ", попита Велев.

Той напомни, че няма наказан мигрант, че е пресякъл нелегално границата.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР