Преди няколко дни президентът Доналд Тръмп позволи на Huawei да

...
Преди няколко дни президентът Доналд Тръмп позволи на Huawei да
Коментари Харесай

Huawei, Google и Android - ще запазят ли партньорството си

Преди няколко дни президентът Доналд Тръмп разреши на Huawei да купува избрани технологии и артикули от Съединени американски щати. Това значи, че китайският колос може би ще успее да резервира връзката си с Android и Гугъл. Но обстановката към момента е много неразбираема, защото самото изказване на Тръмп по въпроса не бе изключително съответно.

Веднага след първичното въвеждане на комерсиалните рестрикции от страна на Съединени американски щати се разбра, че Huawei към този момент работи по лична опция на Android.

На какъв стадий обаче е нейното създаване и дали въобще операционната система на Huawei ще види бял свят - също остава въпрос.

Наскоро шефът на Huawei за Западна Европа - Уолтър Джи, разкри в изявление за Phonearena, че компанията има голямо предпочитание да остане част от екосистемата на Android, ще направи и всичко допустимо това да се случи.

В същото време обаче Джи съобщи, че Huawei към този момент няма да се стреми да задмине Samsung като максимален производител на смарт телефони, а ще заложи на създаването на " значими нововъведения ".

Някои настояват, че това значи, че Huawei ще продължи да развива личната си операционна система, която по думите на Oppo е много по-бърза от Android.

Възможно е обаче " значимите нововъведения " да се отнасят и към усъвършенстването на Huawei Mate X и основаването на последващо потомство смарт телефони. За момента обаче е мъчно да знаем сигурно какви тъкмо са проектите на компанията. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР