Преди няколко дни от Международната федерация по волейбол (FIVB) присъдиха

...
Преди няколко дни от Международната федерация по волейбол (FIVB) присъдиха
Коментари Харесай

Германия отказа да играе срещу Китай, FIVB присъди служебна победа с 3:0 на азиатците

Преди няколко дни от Международната федерация по волейбол (FIVB) присъдиха служебна загуба на на Китай с 0:3 от Франция, тъй като огромна част от китайските волейболисти дадоха позитивни проби за ковид.

От щаба на Германия не желаеха да рискуват здравето на своите състезатели и отхвърлиха да играят с Китай.

От Германската федерация по волейбол излязоха с публично изказване:

“На 18 юни 2022 година 21 членове на китайската делегация дадоха позитивна проба за ковид с бързи проби като част от обикновен тест. На същия ден този резултат беше доказан от PCR тестване в 17:00 локално време.

Лигата на волейболните народи (VNL) е един от най-големите шампионати в света на волейбола и ние сме доста загрижени за напредъка си в този шампионат, в случай че тестваме позитивно по-нататък. Положителният тест би довел до изолираност на инфектираните хора и близки контакти на място, както и доста евентуално да направи невероятно пътуването до идващото място в Осака/Япония. Здравните последствия от инфекцията също не са предвидими за никого. Значително нараснал риск от заразяване при контакт с неотдавна инфектирани хора не може да бъде изключен без спомагателни думи.

В голям брой вътрешни срещи и имейли се опитахме да намерим решение с FIVB, което да ни разреши да играем безвредно. От наша позиция, нов PCR тест с установяване на CT цената ще направи допустимо по-добро изказване за риска от зараза. Това би дало опция на FIVB да сведе до най-малко риска за всички участващи.

Ето за какво за нас е неясно по какъв начин FIVB не желае да играе днешния мач против Китай (23.06.22 15:00 локално време, 9:00 ч. немско време) даже 5 дни след позитивните PCR проби (06/18/22 ) без спомагателен PCR тест, с цел да се подсигурява допустимо най-голяма сигурност за всички участници. Тази сигурност обаче постоянно се дава като главен приоритет от FIVB.

Световната федерация отхвърли многократните ни претенции за още един тест на планувания ни съперник. FIVB непрекъснато се базира на локалните разпореждания за изолираност и подсигурява спазването им. От наша позиция обаче тези минимални разпореждания никога не са задоволителни, с цел да подсигуряват нужната сигурност в този случай. Нашето предложение за пренасяне на играта за по-късна дата също не беше признато. Физическото здраве е най-голям приоритет за нас като тим. Поради тази причина взехме решение да анулираме днешния мач в Кесон Сити против Китай!

Съжаляваме за тази стъпка, само че стигнахме до това решение след задълбочено обсъждане от екипа и личния състав. Като спортисти, ние насочваме по-голямата част от живота си към спорта - само че разсъдъкът би трябвало да надделее тук. Съжаляваме за многочислените почитатели на волейбола, а също и за нашите съперници, които съгласно нас попаднаха в тази обстановка не по своя виновност. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР