Преди няколко дни от АТР обявиха, че от 11 юли

...
Преди няколко дни от АТР обявиха, че от 11 юли
Коментари Харесай

Критиките не закъсняха: Кирьос е недоволен от разрешаването на треньорска помощ

Преди няколко дни от АТР оповестиха, че от 11 юли стартира експериментален интервал, в който ще бъде позволено на треньорите да дават директиви на своите играчи по време на мач. Комуникацията няма да се прави чрез слушалки, нито пък треньорът ще слиза на корта, като вместо това ще бъде планувано особено място в залата за наставниците, от което те ще могат да поучават своите подопечни.

Патрик Муратоглу бе измежду първите, които показаха мнението си по тематиката, заявявайки цялостната си поддръжка към това решение. Според него това е било вярно, имайки поради, че във всеки един мач се нарушава досегашната възбрана за треньорска помощ, и по този метод ще бъде отстранено " лицемерието ". Ник Кирьос обаче побърза да се опълчи на тези думи, като отговори със следното:

" Изобщо не съм склонен. Така тенисът губи една от най-отличителните си черти измежду останалите типове спорт. Играчът би трябвало да се оправя с проблемите си на корта самичък. Това беше хубостта на играта. Какво се случва в дуел сред топ тенисист и играч, който е по-назад в класирането и не може да си разреши треньор? ", написа австралиецът.

Completely disagree. Loses one of the only unique traits that no other sport had. The player had to figure out things on his own. That was the beauty of it. What happens if a high profile player versus a low ranked player who doesn’t have or afford a coach?
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР