Преди няколко дни официално има вече нови собственици и ново

...
Преди няколко дни официално има вече нови собственици и ново
Коментари Харесай

Новият силен човек в Арда: Искаме отборът да продължава да е фактор

Преди няколко дни публично има към този момент нови притежатели и ново управление. Основният акционер и изпълнителен шеф Ахмед Моллахасан даде първото си изявление за клубния уебсайт на Арда, като отговори на много настоящи въпроси, които вълнуват последователите на отбора.

Здравейте господин Ахмед Моллахасан, благодарим Ви за отделеното време да отговорите на много въпроси към моментното положение на Арда. Да стартираме от това, какво се случва сега в Арда и кой ръководи?
- Здравейте, веселя се, че имам тази опция посредством клубния уебсайт да внесем изясненост по тези въпроси, както и да успокоим почитателите на нашия клуб. Започвам от края на предходната година и по-точно 17 декември, когато след мача Арда и ЦСКА остарялото управление показа, че повече няма да взе участие в ръководството на клуба. От тогава започва процедура по прехвърлянето на акциите и това действително се случи дефинитивно преди няколко дни. След като това стана факт ние направихме и нов Управителен съвет, в който влизам аз дружно с Кирил Георгиев и Яшар Дормушев. Това сме тримата, които ще се занимаваме с финансирането на клуба. Искам обаче да отбележа, че съвсем целият бизнес в гр. Кърджали разбра, че остарялото управление се отдръпна и взеха решение да оказват помощ кой с каквото може. Това не значи, че нямаме потребност от други спонсори и в тази връзка сме подготвени на диалози с всевъзможни компании. Искам обаче да отбележа и огромната поддръжка и помощ от страна на кмета на гр. Кърджали доктор инж. Хасан Азис, който сподели, че когато има потребност ще оказва помощ. Знаем, че ще бъде мъчно, само че задачата ни е да задържим тима на Арда в елита на българския футбол. Не на последно място желая да благодаря на старите притежатели в лицето на господин Румен Гайтански, Стефан и Петър Пешеви за всичко, което направиха и за базата, и за стадиона, и за тима, който съумяха да го наредят измежду най-хубавите в България и написаха новата история на Арда.

Най-важното нещо, което интересува почитателите е дали тимът е финансово постоянен?
- Финансовото положение на клуба е устойчиво. Към днешна дата нямаме обвързване към нито един футболист, треньор или човек от личния състав. Всички си получават заплатите на избраната дата и нямаме никакви проблеми.

Какво се случва с клубния рейс, който от известно време не е забелязван на " Арена Арда "?
- Благодаря за този въпрос. Значи рейсът е благосъстоятелност на предходните притежатели. Ние имаме спогодба с тях до лятото против избран наем да го използваме. Да обаче породи един проблем и той сега е на ремонт. Нямам визия по кое време ще е подготвен. Но това не ни тормози, тъй като локални превозвачи незабавно откликнаха и нямаме проблем с транспорта. Лятото ще мислим разновидности за нов рейс.

Очаквате ли сега поддръжка от почитателите, които получиха отговори на много въпроси, които си задават из града.
- Естествено всичко това ние го вършим за почитателите. Надявам се те още веднъж да идват на " Арена Арда " и да поддържат тима както са го правили през годините. Смятам, че сме задоволително открити с тях и нямаме безусловно никакви секрети. Когато има някаква вест, незабавно я оповестяваме посредством клубния уебсайт.

Какво бихте им споделили на последователите на Арда?
- Бих им споделил преди всичко абсолютно да поддържат тима тъй като те постоянно са 12-ия състезател. Мога да им обещая както аз, по този начин и цялото управление, че ще създадем всичко допустимо да запазим тима в елита на България. Искам да отбележа нещо доста значимо, тимът на е мой или на другите акционери – Арда е на всички кърджалийци.

Ивайло Петков остава ли на поста състезателен шеф?
- Да, той е подобен още от предходната година. Ние(новото ръководство) работим дружно с него още от декември. Заедно преговаряхме с играчите, те са осведомени с всичко, по този начин, че той си продължава да извършва длъжността Спортен шеф.

Има ли интерес от локалния бизнес, който да спонсорира тима, с цел да може той да е постоянен както преди?
- Да Ви кажа прелестно съм сюрпризиран от локалния бизнес. Всеки оказва помощ с каквото може. Доста се говореше за Теклас, дали няма вид да станат спонсори на Арда. Сега ще Ви кажа малко забавна информация. Декември месец организирахме един диалог с тях. На него участва Петър Пешев, Ивайло Петков, аз и кмета на гр. Кърджали доктор инж. Хасан Азис. Управителят на Теклас за България сподели, че той не може да вземе такова решение за финансиране на тима и сподели, че ще е хубаво да напишем едно писмо до управлението на Теклас. Лично кмета на града го подписа и го изпратихме, само че към този миг към момента нямаме отговор.

Извършвате ли някакви ремонтни действия на " Арена Арда " сега?
- Да, сега оправяме тревата на формалния стадион, както и поддържаме базата в Момчилград. Такава е сделката, защото там тренира тимът. Искам да кажа на всички почитатели, че нямаме безусловно никакъв проблем с поливната система на " Арена Арда ", защото се появиха и такива клюки за нея.

Кой поддържа тимът на ПФК Арда в борбата за Президент на БФС?
- Ние в такава дискусия не желаеме да влизаме. Имали сме срещи и с двамата претенденти, дори Димитър Бербатов на нашия стадион се срещна с клубовете от Кърджали и района. Но това не значи, че сме заели някаква страна, той просто употребява нашата база, която е в съвършено положение. Относно датата 18 март, ние не сме имали покана за присъединяване на Конгрес на БФС. Ние тогава имахме мач и се бяхме концентрирали към него.

Преди известно време Арда притегли двама играчи Ласана Н‘Дайе и Ел Мами Тетах. Кога ще могат да играят за Арда?
- Положението с тях е следното. Всички документи към този момент са подадени за изкарване на работни визи. За страдание се оказа, че тази процедура е много тежка и комплицирана. Документите се подават в разнообразни институции, ДАНС и къде ли още за инспекции. За Н‘Дайе пък казуса беше, че той трябваше да отиде до Москва, само че там в този момент обстановката е комплицирана и трябваше да търсим други разновидности. В последна сметка мисля, че сме на финалната права и вероятно могат да бъдат картотекирани за мача със Славия тази седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР