Преди няколко дни Мима Савова получила телефонно обаждане от човек,

...
Преди няколко дни Мима Савова получила телефонно обаждане от човек,
Коментари Харесай

120 Души Изгоряха Наведнъж От Брутална Телефона Измама!

Преди няколко дни Мима Савова получила телефонно позвъняване от човек, който ѝ се показал за чиновник от общината. Обяснил ѝ, че до ден би трябвало да внесе 72 лв. за пререгистрация на жилищния блок по програмата „ Енергийна успеваемост ", предава Българска национална телевизия.

Аз по един лев събрах от семейство, те се обадиха за понеделник, че ще дойдат да вземат парите. И пристигнаха в понеделник, вземаха документите, дадох парите, споделя Мима Савова - домоуправител.

Пратката с документи дамата получила по куриерска компания, посредством която и платила сумата от 72 лв.. Те като се обадиха споделиха: Мима Иванова Савова, споделих да, аз съм. Вие ли сте ръководител на сдружение… всичко като си е. Всичко беше законно в документите, които ми изпратиха, имаше фактура, имаше документ! ", изяснява дамата.

Схемата била разкрита чак когато съседи от други жилищни блокове, които чакали да бъдат санирани, обезпокоени почнали да питат чиновници на община Свищов, за какво на тях не им е поискана такса за пререгистрация.

Такива инструкции от ръководещите органи не са дадени все още и се учудихме какви са тези средства, незабавно реагирахме на сигнала. Много е значимо да се знае, че все още спряна програмата, разяснява Генчо Генчев - кмет на община Свищов.

Разследващите приканват всички домоуправителите в цялата страна да бъдат деликатни, защото информацията за програмата е леснодостъпна.

Съвсем умерено човек може да влезе в портала за данните за Неправителствени организации, да види регистрацията, трите имена на индивида, показва Генчо Генчев. Проверките и следствието по случая не престават.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР