Преди няколко дни любопитна новина излезе от Северна Корея -

...
Преди няколко дни любопитна новина излезе от Северна Корея -
Коментари Харесай

Коя е Ким Йо-джонг - най-важната жена в Северна Корея?

Преди няколко дни любопитна вест излезе от Северна Корея - водачът Ким Чен Ун е трансферирал част от пълномощията си на своята сестра Ким Йо-джонг. Това оповестиха интернационалните медии, базирайки се на информация на южнокорейското разузнаване.

Според информацията може да се каже, че тя към този момент е вторият човек в политическата конструкция на Северна Корея и ще дава отговор за връзките на Пхенан с Вашингтон и Сеул.

И до момента в който към момента не е ясно дали това в действителност се е случило, защото съгласно други източници в действителност Ким Йо-джонг е била намалена, то от Business Insider хвърлят малко повече светлина върху това коя е тя. Ето какво знаем за нея до момента:

Тя е малко над 30-годишна

Подобно на доста други членове на фамилия Ким, за нея също не е известно по кое време тъкмо е родена. Все отново съгласно известната до момента информация тя е била родена в края на 80-те години, което значи, че неотдавна е трансферирала 30 години.

Ким Йо-джонг е най-малкото дете на севернокорейския водач Ким Чен Ир и третата му брачна половинка Ко Йон Хи, която е някогашна балерина.

Учила е в Швейцария

Тя учи в същото учебно заведение в Швейцария, където е бил и брат ѝ. След довеждане докрай на главното си обучение там тя се мести назад в Северна Корея през 2000 година.
 Снимка 493150
Източник:

От дребна има интерес към политиката

Още към 2002 година татко ѝ споделя, че тя демонстрира интерес към политиката и мечтае за кариера в тази посока.

Никой не е сигурен какво се случва с нея и къде се намира тя сред 2000 и 2007 година.

Знае се, че тя е изиграла значима роля за това брат ѝ Ким Чен Ун да застане отпред на страната за сметка на по-големия им брат от предходния брак на Ким Чен Ир.

Първата обществена поява на Ким Йо-джонг е на погребението на татко ѝ през 2011 година.

От 2017 година тя взе участие интензивно в политическия живот на страната, откакто е назначена за началник на пропагандата на Корейската работническа партия.

Ким Йо-джонг е посочена за правоприемник на Ким Чен Ун

Според някои специалисти тя ще бъде правоприемник на брат си, в случай че нещо се случи с него преди неговите наследници да станат задоволително огромни, с цел да могат да ръководят. Всъщност някои източници настояват, че през 2014 година, до момента в който той е бил болен, тя е поела ръководството на Северна Корея за малко.
 Снимка 493148
Източник:

Тя излиза на международната сцена през 2018 година

Тогава тя е част от делегацията от Северна Корея по време на откриването на Зимните олимпийски игри, провели се в Южна Корея. Тогава тя споделя историческо здрависване с президента на съседката им Мун Дже-Ин.

През пролетта на същата година тя взе участие в мирните договаряния сред двете Кореи. През април водачите на двете страни се срещат в демилитаризината зона на общата им граница и Ким Йо-джонг е единствената жена, взела участие в договарянията.
 Снимка 493149
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР