Преди няколко дни жителите на Калофер излязоха на протест заради

...
Преди няколко дни жителите на Калофер излязоха на протест заради
Коментари Харесай

Нефелен ремонт прецака и паметник на Христо Ботев

Преди няколко дни жителите на Калофер излязоха на митинг поради окаяния тип на един от емблематичните монументи на Христо Ботев. Въпреки отпуснатите средства преди седем години и направения ремонт, монументът продължава да се разрушава, заяви bTV.

Ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в родния му град е бил осъществен през 2016 година за ободряване. Бюджетът е бил на стойност 300 000 лв.. Първоначално всичко е изглеждало наред, само че няколко месеца по-късно стартират да се появяват проблеми.

„ Очакваме общината да си свърши работата. Имам повече от 10 докладни, на които нямам никакъв отговор. Нямам никаква връзка с компанията реализатор, защото не съм подписал контракт с тях, той е подписан с Община Карлово “, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов.

Той изясни, че от Община Карлово са пристигнали да огледат паметника, само че не са го уведомили за констатациите.

„ Периодично вършим огледи на електрическата апаратура, както и на площада. Има сигнали от господин Стоянов за разместени плочки, само че персонално съм изпратил хора от строителния отдел на общината, които прегледаха плочките, ще уведомим компанията с писмо, с цел да подхващат дейности по премахване на проблемите “, отговори заместник-кметът на Карлово Николай Цветков.

Той добави, че в случай че те не се задействат, Община Карлово ще извърши ремонта и по-късно ще предяви иск за направените изходи.

Цветков съобщи, че има заведен иск против фирмата-изпълнител.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР